Happy momlife

img_7510
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Koken op de camping; dit gebruiken wij!

We gaan nog even door met de kampeerblogs, want er is nog zoveel meer te delen en er waren nog zoveel meer vragen. Zo was er een vraag op instagram hoe ik kook tijdens onze vakantie en wat ik dan kook. Hier ben ik even voor gaan zitten om met jullie te kunnen delen.

Ik wil altijd zo min mogelijk mee naar de camping. BBQ-en bijvoorbeeld doen we niet op de camping. We koken gewoon, maar dit heeft er ook mee te maken dat onze kinderen graag naar het animatieteam gaan en als we daar niet zijn dan gaan we graag naar het strand ’s avonds. Hierdoor wil je niet langer aan tafel zitten dan nodig. Wat nemen we wel mee? Nou een hapjespan, je weet wel zo’n pan van kippie om je kip in warm te maken. Je kunt deze pannen gewoon makkelijk online kopen. Daarnaast neem ik een elektrisch kookplaatje mee met twee pitten. Hier kun je rijst op koken bijvoorbeeld of pannenkoeken op bakken. De rest doe ik veelal in de hapjespan.

Uiteten

Naast koken op vakantie sparen wij ook het hele jaar door om ons van gemak te voorzien tijdens de vakantie. Een paar keren gaan we dan ook uit eten of halen wij eten af op de camping. Het is immers ook vakantie en daar moet je van genieten.

Maar wat kook je dan?

Tja en dan gaan we naar de recepten. Ik maak van alles waarbij ik zo min mogelijk pannen hoef te gebruiken. Denk aan een pokebowl, een burritobowl of een roerbak gerecht in de hapjespan. Vorig jaar maakte ik een gerecht met zigeunerschnitzels, aardappelpartjes en allerlei groente gerechten. Dit was zo’n groot succes dat ik het met regelmaat thuis ook maak. Een avond pannenkoeken eten hoort er natuurlijk ook bij. Dit doen wij dan ook 1 of 2 keren. Wat ook een groot succes was, was de kapsalon uit de hapjespan. Shoarma, groente, sla, aardappeltjes en kaas. Lekker laten pruttelen en dan aanvallen!

Er zijn veel verschillende manieren om te koken tijdens je vakantie. Dit heeft onze voorkeur, maar ik ben wel aan het kijken naar nieuwe manieren van koken.

Facebook Comments

Share this post