Comments (5)

Hier een peuter die graag meehelpt. Het gaat dan wel niet zoals moet meestal haha maar ze vindt het geweldig. Ik stimuleer dat graag

Mooi om te lezen hoe je dat aanpakt.
Mijn dreumes wil altijd meehelpen. Pak ik een doek? Dan loopt hij ook met een doekje door het huis. Als ik alleen maar stofzuigen zeg, loopt hij al naar de kast waar de stofzuiger staat. Als ik klaar ben met stofzuigen, mag hij daarna nog even (met de stofzuiger uit). Dit zijn dingen waarin hij ons graag nadoet
Het enige wat ik altijd aan hem vraag is of hij s avonds meehelpt z’n speelgoed op te ruimen. We hebben gewoon een speelgoedkist in de kamer staan waar alles in gegooid kan worden. Hij weet het precies, helpt alles in de kist te doen en dan gaan we naar boven.
Tuurlijk komt het ook geregeld nog voor dat ik dan uiteindelijk het meeste doe, is ook helemaal niet erg, maar we stimuleren dit soort dingen wel al.

Heel normaal vind ik dat er wel iets tegenover zakgeld mag staan! Had ik vroeger ook en ben ook van plan dat bij mijn kinderen te doen. Leren ze juist van dat je geld niet zomaar krijgt maar er voor moet “werken”

Heel herkenbaar hoor! Zo heeft uk ook zn vaste klusjes zoals zelf zn kamer opruimen, vissen eten geven en tafel dekken en afruimen. Er komen altijd wel klusjes bij. Hij vindt het ook heerlijk om te helpen. Zo helpt hij vaak met de was, container en de wcrollen bijvullen. Maar ook het opruimen van de boodschappen. Ik vind het niet meer dan normaal dat hij een beetje helpt in huis in ruil voor zakgeld, hij weet dat als hij heel veel helpt dit ook staat voor iets meer zakgeld. In deze tijd kun je denk ik niet vroeg genoeg beginnen om kinderen te laten wennen dat geld niet iets vanzelfsprekends is.

Niks mis mee af en toe helpen. Worden ze zelfstandig van en hebben ze later voordeel van (jij ook)
Op maandag roept Aron ook, de container zet
Ik wel achter het huis, lief toch. Zonder dat asn hem te vragen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP