Happy momlife

bampidano 6
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kipkep woller | Review

Met Fleur hebben wij nogal een zoektocht gehad naar wat ze prettig vindt en waarmee wij haar pijn konden verzachten. Eén van de items die wij veel hebben gebruikt en gebruiken is de Kipkep woller. Ik ontving er eentje van Kipkep om uit te vinden of ook echt werkt voor Fleur haar krampen. Inmiddels hebben wij hem een aantal weken geprobeerd en kan ik een mening geven over dit product. 

Kipkep is ontstaan vanuit eigen wensen van de oprichters Saskia en Janneke. Ze zijn ooit begonnen met de Feedi een handige doek voor het beschut geven van de borstvoeding. Hierna volgenden de Bib, de blenker en de woller. De producten worden geheel zelf ontworpen, ontwikkeld en geproduceerd. De producten worden gemaakt met de gedachten of het praktisch is, er leuk uit ziet en een goede kwaliteit heeft. Dat is namelijk ook wat moeders willen voor hun babytjes. De producten zijn geheel kinderarbeidvrij en ze gebruiken zoveel mogelijk natuurvriendelijke producten.  Ik ken Kipkep al langer en heb al vaker contact met ze gehad. Toen ik in contact kwam over de Kipkep woller kreeg ik helaas te horen dat afgelopen januari mede-oprichter Saskia is overleden. Het merk blijf bestaan met nog meer wilskracht en doorzettingsvermogen om voor Saskia het merk tot een nog groter succes te maken.

Kipkep woller 

De Kipkep woller is een warmtekussen gevuld met vlaszaad. Met de woller op het buikje kun je ervoor zorgen dat de darmkrampjes bij je kleintje minder worden. De warmte van de woller werkt namelijk ontspannend. `De Woller heeft een handige vorm waardoor het gewicht van de vlaszaad goed verdeeld op het buikje van je kleine spruit ligt. Naast dat ie super handig voor darmkrampjes bij je baby kun je hem ook gebruiken tijdens je menstruatie periode wanneer je misschien wel veel buikpijn ervaart of voor oudere kinderen wanneer ze buikpijn hebben.

Naast dat je hem kunt gebruiken voor krampjes kun je hem ook gebruiken om het bedje van je kleintje voor te verwarmen dit maakt de overgang van dicht tegen mama/papa aan naar het bedje minder intensief en word je kleintje misschien wel niet wakker. Naast dat ie voor warmte gebruikt kan worden kun je hem ook gebruiken als koudecompres bij vallen, stoten of misschien wel stuwing/borstontsteking. Met de warmte kun je ook de borstvoeding goed op gang krijgen. Een product dat je dus voor vele doeleinden kunt gebruiken.

De Woller wordt geleverd inclusief hoes en deze hoezen kun je ook nog los bij bestellen. Je kunt de woller makkelijk opwarmen in de magnetron dit doe je zonder hoes. De woller kan zelf niet in de wasmachine, maar de hoezen kun je prima uitwassen. Mocht ie dus een keer vies worden dan is dat geen probleem.

 

Werkt het ook?

Dan is natuurlijk de vraag of de Kipkep Woller zijn belofte na komt. Ik heb hem inmiddels vrij veel gebruikt en dat zegt wel al veel denk ik. Daarnaast heb ik hem ook al aan vele mede moeders geadviseerd wanneer hun kindjes veel krampjes hadden. Hij is makkelijk op te warmen en hij werkt gewoon goed. Wanneer Fleur krampjes had konden wij haar wat troost en warmte bieden dankzij de Kipkep woller. Ik ben er echt fan van en misschien dat dit wel een standaard kraamcadeautje gaat worden haha! Iedere moeder krijgt te maken met darmkrampjes bij haar kleintje. De ene meer dan de ander en dit product kan echt wat verlichting bieden.

Zoals je wel kunt lezen zijn wij groot fan van de Kipkep Woller. Je koop hem o.a. op de website van Kipkep of via bol.com

Facebook Comments

Share this post