Happy momlife

img_0523
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kinderen mee naar een bruiloft? Dit zijn mijn tips!

Afgelopen week trouwden onze vrienden en wij waren er samen met de kinderen uitgenodigd. Nadat ik volgens mij wel 20x had gevraagd of ze het zeker wisten dat de kinderen mee mochten gingen ze dus mee. Ik kan niet ontkennen dat ik het heel spannend vond om ze mee te nemen, kinderen zijn onvoorspelbaar. kinderen mee naar een bruiloft? Dat kan zeker hoor!

Ik kan het heel goed begrijpen wanneer een bruidspaar aangeeft liever geen kinderen aanwezig te hebben op hun bruiloft. Kinderen zijn, zoals ik al zei, onvoorspelbaar en kunnen op sommige momenten best vervelend zijn. Ook als er verder geen kinderen zijn en/of je zelf geen kids hebt snap ik de keuze om geen kinderen aanwezig te willen ook erg goed. Maar onze vrienden waren erg duidelijk en wilden graag dat onze kinderen aanwezig waren.

De zenuwpees in mij was bang dat Fleur de hele boel bij elkaar ging schreeuwen, maar het viel op zich nog wel mee haha! Ik had voorzorgsmaatregelen getroffen, maar natuurlijk had ze daar op dat moment geen zin in haha! Beetje rond kruipen was een beter idee. Tja en die kleine schreeuwtjes tussendoor waren ook wel lief.

Tussen de ceremonie en het eten in konden de kinderen lekker spelen. Beetje rondrennen dit vond ik ook wel heel belangrijk voor de kinderen. Bij het eten hadden ze bij de bruiloft waar wij waren geluk. Het was een barbecue buffet en ze konden pakken wat wilden. Mocht het een gangen menu zijn dan kun je ervoor kiezen om diverse speelgoedjes mee te nemen. Denk aan een kleurboek met potloden, kleine speelgoedjes bijvoorbeeld.

Wij besloten Fleur op te laten halen tijdens het eten, die is zo klein dat ze toch niks aan het feest had en het muziek was ook echt te hard voor haar. Sofie werd rond half 10 opgehaald nadat ze zelf had aangegeven dat ze moe is. En Aron? Die heeft het heel lang volgehouden, maar viel uiteindelijk om 23:00 uur in slaap op een bank in de zaal. Hij heeft de hele avond de DJ geholpen, zo lief!

  • Neem rolletjes snoep mee. ik had rolletjes red band fruitfun mee, maar tijdens de ceremonie was het gelukkig niet nodig om ze dit aan te bieden. Ze zaten lief te luiste en vroege af en toe wat er ging gebeuren.
  • Gaat er een baby mee? Misschien kun je dan het voedingsmomenten verplaatsen voor tijdens de ceremonie. Dit probeerde ik ook, maar werkte niet echt bij Fleur haha!
  • Neem een tas met klein speelgoed mee, zodat ze zich goed kunnen vermaken. Denk aan kleurboeken met potloden, auto’s en een pop bijvoorbeeld.
  • Zorg voor back-up die je kind(eren) kunnen ophalen wanneer dit nodig blijkt te zijn.
  • De ikea schortjes zijn ideaal voor de kinderen om over hun kleding te doen tijdens het eten. Zo blijven de mooie trouwkleertjes schoon tijdens het eten.
  • Zet een koffer in de auto, doe hier kleding in en logeer spullen. Mocht het nodig zijn om kinderen te laten logeren heb je alles in ieder geval bij je.

Maar mijn belangrijkste tip is om het een beetje te laten gaan. Geen gestress en geen moeilijk gedoe. Onze kinderen waren zo zoet tijdens de bruiloft en ik heb van niemand gehoord dat ze vervelend waren.

Facebook Comments

Share this post