Happy momlife

img_4756
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De kinderbijslag komt er aan

Yess volgende week komt de kinderbijslag weer binnen en dat betekent voor veel ouders dat de kinderen weer in het nieuw gestoken worden. Ook hier in huis vullen wij de kledingkasten aan wanneer de kinderbijslag binnen komt. De vorige keer heb ik de kinderen hun kast helemaal gevuld met kleding, zodat ze de hele zomer vooruit kunnen. Nu is de baby aan de beurt en mag ik op zoek naar babykleding voor ons derde kindje.

Over zo’n 10 weken is ons derde kindje geboren en deze keer was ik niet zo slim om van alles te bewaren van Sofie. Dus er moest en moet wat nieuws gekocht worden. Nu heb ik de laatste tijd al een hele hoop items gekocht bij o.a. Jayno.nl. Dus helemaal naakt zal ze niet zijn, maar toch twijfel ik nog wel eens of ik wel genoeg kleding in huis gehaald heb. Ik ga er vanuit dat wij een klein meisje krijgen net als Sofie destijds was. Dus hele grote maten heb ik nog niet aangeschaft. Dit staat ook op mijn kraamcadeaulijstje. Kleding in maat 50 heb ik denk ik wel genoeg. Dit zal ze de eerste periode gaan dragen en ik vond het wel leuk dat ze kleding had dat ook echt ging passen. Bij Aron en Sofie moest ik beide keren nog kleding halen toen ze geboren waren, omdat ze beide toch kleiner waren dan gedacht. Nu ben ik dus voorbereid.

Lees ook: wat wij doen met de kinderbijslag

Aankomend weekend gaan wij de babykamer in elkaar zetten en zal ik ook de babykleding gaan uitzoeken (en klaar leggen om te gaan wassen). Dan zal ik ook zien of ik voldoende heb van alle kleding voor ons meisje. Ik kan niet wachten om lekker door de kleding heen te gaan om te zien wat ik nu eigenlijk allemaal voor haar in huis heb gehaald haha! Het voelt allemaal al zolang geleden dat ik van sommige items niet eens meer weet dat ik ze had gekocht. Wanneer ik dit allemaal heb uitgezocht zal ik de rest van haar kledingkast gaan aanvullen met leuke items die ze nog nodig heeft. Sowieso zal ik nog wel iets moeten shoppen, want ik zag al dat ik bijna geek sokjes had haha!

Wat doen jullie altijd met de kinderbijslag? 

Facebook Comments

Share this post