Happy momlife

Schermafbeelding 2018-07-09 om 09.20.53
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kidsproof woonkamer, dat dat doe je zo

Je baby speelt nu misschien nog veilig in een box, maar voordat je het weet, kruipt je kleintje rond om het hele huis te ontdekken! Hier in huis zijn de kinderen inmiddels groot en hoeven wij eigenlijk niet zoveel rekening meer mee te houden. Het enige waar ik rekening mee moet houden is dat je kinderen voldoende ruimte hebben om te knutselen en om ’s avonds al het speelgoed achter te verbergen. Maar mocht je nog wel een kleintje hebben dan heb je misschien iets aan deze tips.

Een salontafel

Heel lang hebben wij geen salontafel gehad, lekker veilig toch? Niet echt in ons geval, want wij hadden een heel instabiel bijzettafeltje staan en dat is niet aan te raden. Zodra iemand zich hieraan optrekt, kan ie omkiepen. Daarom besloten wij op zoek te gaan naar een nieuwe salontafel. Eentje waar ze zich niet zo snel aan kan bezeren en waarbij wij nog wat ruimte hebben voor gezelligheid. Gelukkig bestaan er veel diverse mooie salontafels die ook kidsproof zijn. Ook kun je tegenwoordig woonkamersets kopen. Een woonkamer meubelset is handig, dan heb je direct alles compleet en hoef je ook niet na te denken of het wel of niet bij elkaar past.

Ronde vormen

Ronde vormen geven je huis niet alleen vloeiende lijnen, ze voorkomen ook dat spelende kinderen zich aan scherpe hoeken bezeren en dat je van die lelijke hoekjes op je tafel moet plakken. Wij hebben een salontafel op het oog met ronde vormen.

Zachte meubels

Wil je het echt helemaal kidsproof? Kies dan voor meubels van zachte materialen: zachte stoffen bankstellen, zachte poefs om op te zitten en zachte hockers als salontafel hier, kun je dan ook een leuk dienblad op zetten als je drinken wilt.. Of je nu kiest voor ronde of vierkante vormen, hier geen scherpe randen of hoeken. En je creëert ook nog eens extra zitplekken.

Open haard

In ons vorige huis hadden wij een open haard en ik heb hem amper aangehad. Ik durfde het niet aan om hem aan te zetten met de kinderen om mij heen, omdat ik bang was dat ze er aan gingen zitten. Er is natuurlijk de optie om er een scherm voor te zetten, maar omdat het een tijdelijke woonruimte was en die hekjes best duur zijn besloten wij de open haard gewoon uit te laten.

Een kinderhoekje

Ons huis is momenteel nog één volledig kinderhoekje haha! De kinderen kunnen overal spelen en in ieder hoekje ligt nog wel wat. Nu is het plan om mijn computer een ander plekje te geven in huis, zodat de kinderen hun eigen hoekje kunnen krijgen met extra grote opberg plekken, zodat wij’s avonds het speelgoed uit het zicht kunnen leggen haha! Voor Fleur die nu steeds meer gaat ontdekken is dit ook wel erg fijn.

Een schommel in de woonkamer?!

Je ziet het steeds vaker een schommel in de woonkamer. Waarom zou je denken? Waarom niet denk ik dan! Ik denk dat onze kinderen het geweldig zullen vinden alleen is er bij ons in huis niet echt ruimte voor denk ik. Alhoewel wij wel een ideale draagbalk in de woonkamer hebben zitten. Je hebt allerlei soorten schommels die je kunt ophangen in de woonkamer. Een mooie houten schommel, of zo’n mooie houten schommelstoel waar je je lekker in kunt terug trekken.

Zachte en warme vloer

Een vloer van plavuizen, hout, parket of laminaat geeft je woonkamer een stijlvolle uitstraling. Voor kinderen, die graag op de grond spelen, zal zo’n vloer na een tijdje hard en koud aanvoelen. Daarom is bij ons het plan om in de woonkamer bij het speelgedeelte van de kinderen een vloerkleed neer te leggen. Hier moeten wij nog wel naar op zoek hoor en wij zijn nogal kieskeurig, maar voor de winter wil ik er eentje in huis hebben.

Zorg voor opbergruimte

Ik gaf het net al aan, maar wij willen er voor zorgen dat er lekker veel opbergruimte komt voor al het diverse speelgoed dat wij hier in huis hebben. Zo kunnen de kindjes alles zelf opbergen en hebben wij er ‘s avonds geen last van. De kasten zullen op kinderhoogte zijn, zodat ze zelf kunnen pakken wat ze willen en opruimen wanneer ik dit wil haha!

Makkelijk schoon te maken

De laatste tip is om te kiezen voor meubels die je makkelijk kunt schoonmaken, met een vuilafstotende stof bijvoorbeeld. Ook kun je er voor kiezen om je muren te verven met verf die je makkelijk kunt schoonmaken. Ik heb het laatst vaak voorbij zien komen, het bestaat!

Heb jij nog tips voor een kidsproof interieur?

Facebook Comments

Share this post