Happy momlife

shutterstock_710291740
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kidsproof Oud & Nieuw

Hoe ouder je kinderen worden hoe meer ze mee willen krijgen van oud & nieuw en terecht ook. Oudejaarsavond is dé avond waarop kinderen mogen op blijven tot na middernacht. Of nou ja die van mij mogen dit tenminste. Maar om ze een beetje gezellig te houden ben ik wel een voorstander van de kinderen bezig houden en daarom heb ik wat leuke tips verzameld om te gaan doen op oudejaarsavond om er een kidsproof oud & nieuw van te maken. 

  •    Oud Hollandse spelletjes – Ken jij ze nog? De spelletjes van ‘vroeger’ zoals spijkerkoppen, koekhappen, snoephappen, ezeltje prikje etc? Super leuk om te doen met de kinderen. Oh en als je ergens een sjoelbak kunt lenen is dit ook wel echt een hit om te doen.
  •  Vraag maar raak pot – Deze kwam ik online tegen een pot met allerlei leuke vragen om nog meer over elkaar te weten te komen. Vragen als “lievelingseten, of lievelingskleur bijvoorbeeld. Kinderen zijn zelf creatief genoeg om iets te bedenken.
  • Aftellen met ballonnen – Deze vind ik zo leuk om te doen! Maak met ballonnen een klok en prik ieder uur een ballon (met confetti) kapot. Vooral leuk om te doen als je oud en nieuw niet in je eigen huis viert haha!
  • kindervuurwerk – Onze oudste kan zich heel lang vermaken met het laten knallen van knalerwten. Wij kopen altijd een flinke voorraad in, zodat ze lekker kunnen knallen. Sterretjes zijn ook nog altijd favoriet
  • Gourmetten/pizzarette – Wil je wat extra tijd doden? Ga dan samen met de kinderen lekker gourmetten of zet een pizzarette op tafel. Zo zijn ze even bezig met hun eigen eten en gaat de tijd sneller

  • Pinata maken – Maak voorafgaand aan het feest een pinata. Dit kun je maken in elk willekeurige vorm. Marlieke van Lovethat maakte eentje in een unicorn vorm. Je kunt de basis gebruiken om er eentje oudejaarsavond Proof te maken.
  • BINGO! – Haal bij de action wat kleine prijsjes en speel een paar rondje bingo. Ik kan je garanderen dat dit een groot succes is bij alle kinderen.
  • Photo Booth – Een photobooth maak je heel makkelijk zelf met een glimmend gordijn bijvoorbeeld! Ze de camera ervoor en maak of koop leuke foto props.
  • Kidsproof drankjes – Wij aan de cava en de kinderen dan? Meestal haal ik een fles Jip & Janneke champagne in huis, maar er is meer! Op buzzfeed zag ik leuke dingen voorbij komen.
  • Vervroegd nieuwjaar – Heb je jonge kinderen? Dan kun je er ook voor kiezen om oud en nieuw te verplaatsen naar bijvoorbeeld 20:00 uur! Netflix heeft er een aantal leuk filmpjes voor die je helpen met aftellen, erg leuk om te doen! Lekker met een glaasje Jip en Janneke champagne

Naast deze leuke tips kun je natuurlijk ook leuke bordspelletjes doen.

 

Facebook Comments

Share this post