Happy momlife

img_0921-1
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

De kids uit logeren, mijn plannen vs de werkelijkheid

Yesss de kids zijn uit logeren en ik heb een hele to-do list gemaakt wat ik wil doen. Tweet ik regelmatig wanneer mijn kinderen eens uit logeren zijn, maar de werkelijkheid blijkt vaak heel anders en van mijn plannen komt niet veel terecht. Maar wat doe ik dan wel?

Iets langer in bed liggen vs slapen tot elf uur

Ik neem mij vaak voor om wel iets langer te slapen dan 07:00 uur, maar niet tot 11 uur, want dan is mijn vrije tijd weer sneller voorbij. 09;00 uur bijvoorbeeld, prima tijd en toch 2 uurtjes uitslapen right. Maar in werkelijkheid word ik een keer om half 11 wakker en stap ik om 11 uur half 12 een keer onder de douche.

Lekker lang douchen vs even snel 

Nog zo’n dingetje waar ik altijd naar uit kan kijken als de kinderen weg zijn. Even lekker lang douchen zonder toeschouwers. Maar zodra ik dan onder de douche sta ben ik zo snel klaar en vind ik het zonde van mijn tijd om er lang onder te staan. Ik vind douchen sowieso tijdverspilling en doe dit zo snel als mogelijk is haha!

Einde die leuke serie kijken vs geen tijd meer over 

Tja meestal gaat het al mis bij het lange slapen waardoor ik weinig tot geen tijd over heb om nog een serie te kijken. Of bedenk ik nog 100 andere dingen die ik kan doen als de kinderen er niet zijn. Zonde eigenlijk, want ongestoord een serie kijken is er niet vaak meer bij.

Een gezellig avondje samen vs op de bank in slaap vallen

Als de kinderen weg zijn plannen wij meestal een gezellig avondje samen. Of we gaan uit eten of we halen allerlei hapjes en ploffen op de bank met een serie. We plannen van alles, maar uiteindelijk lig ik vaak om 22:00 uur al te slapen op de bank. Inclusief snurk geluiden kwijl… Tja ik ben dan gewoon MOE!

Lekker veel drankjes doen vs doe mij maar een cola 

Ik ken mijn lichaam best goed en weet precies wanneer ik genoeg drankjes heb gehad of wanneer ik überhaupt beter niet aan kan beginnen. Vooral van dat tweede punt heb ik vaak last. Kan ik eens onbezorgd drankjes doen knaagt er nog steeds een gevoel van bezorgdheid over mij heen. Ondanks dat ik weet dat de kinderen op een goede plek zijn.

Is dit herkenbaar voor jou? 

Facebook Comments

Share this post