Happy momlife

kerstboom 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Onze kerstboom | Advent of Joy

Het moment waar ik elk jaar weer naar uit kijk is het optuigen van de kerstboom. Dit jaar kwam de kerstboom eind november al binnen en sindsdien staat ie al in de woonkamer. Eerst zonder decoratie, maar inmiddels volledige opgetuigd en klaar om de komende weken te shinen in onze woonkamer. 

Dit jaar hebben wij iets anders in huis staan. Waar ik de voorgaande jaren heel trouw was aan onze groene kunst kerstboom die niet van echt te onderscheiden is. Hebben wij dit jaar een houten kerstboom en wat ben ik er blij mee! Hij laat het huis lekker licht lijken en neem niet mega veel ruimte in beslag. Daarnaast laat ie ook niet los en geeft het een hippe uitstraling. Ik ben er heel blij mee! Ik kreeg de kerstboom van Gadero.

Toen ik de boom zag wist ik meteen dat ik er geen goud of rood in wilde hebben en laat dat nu net zijn wat er in mijn kerstballen dozen zit. Toen ik tussen mijn kerstdecoratie aan het kijken was kwam ik een doosje tegen met kerstballen die ik vorig jaar bij de supermarkt had meegenomen. Ik maakte ze vast aan onze boom met punaises, de ballen zijn namelijk allemaal van glas en ik ben te bang dat ze vallen en door de punaises blijven ze goed zitten. Ik kocht ze met een witte kop waardoor ze niet echt opvallen in de boom.

En toen begon de zoektocht, want ik had mooie ballen, maar ik wilde nog meer mooie ballen en die moesten dezelfde tinten hebben. Uiteindelijk slaagde ik bij de Action en de Wibra voor een prikkie aangezien ik misschien maar één jaar deze kleuren in de boom wil is het een prima oplossing en ik vind de decoratie ook erg mooi. Ik heb maar een paar euro’s uitgegeven aan de ballen waardoor de ballen zeker budgetproof zijn. De meeste sets waren €1,- heel goedkoop dus. De lampjes had ik al in mijn bezit.

De boom komt dus van Gadero en is van hout gemaakt. Hij kwam bijna helemaal in elkaar gezet bij mij thuis aan. Ik moest alleen nog een stuk van het onderstel eronder bevestigen. Ik praat er heel makkelijk over hoor, maar ik werd er wel een beetje agressief van haha ik ben niet gemaakt voor schroefjes haha en wachten op Ro daar had ik geen zin in. Uiteindelijk lukte het en staat de kerstboom nu heel mooi stabiel. Dan is het tijd om hem zo te draaien als je zelf wilt. Je hoeft hem niet perse uit elkaar te draaien, maar dit wilde ik natuurlijk wel doen. En daarna was het tijd om hem te decoreren zoals je in de bovenstaande video kunt zien.

Onze boom 

Facebook Comments

Share this post