Happy momlife

white and red ceramic mug on brown wooden table
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kerst voorbereidingen nu al?

De “ber” maanden zijn begonnen, super fijn want dat betekent voor mij dat de fijnste tijd van het jaar is aangebroken. De tijd van koude dagen en warme kleding. Maar vaak ook van gezelligheid en tijd voor elkaar. Want als ik naar mijn agenda kijk is het in deze tijd van het jaar altijd een stuk drukker en zie ik mijn lievelingsmensen een stuk vaker en meer dan tijdens de zomer, omdat iedereen het dan giga druk heeft met andere dingen, zoals vakanties enzo.

white and red ceramic mug on brown wooden table

Zodra ik op vakantie ben geweest is de zomer voor mij voorbij. Dan wil ik kaarsjes aan, dan wil ik dekentjes, pantoffels en gezelligheid. Maar wat ik vooral wil vanaf dat moment is toeleven naar kerst. Ik wil dan het liefst de kerstboom opzetten en ben druk bezig met het bedenken wat voor cadeautjes ik voor iedereen wil kopen. Ze zette ik voor mezelf al Alien parfum op mijn lijstje en voor een vriend plaatste ik Versace Eros op het lijstje. Een lekker geurtje cadeau geven is altijd een goed idee als je het mij vraagt. Zelf vind ik het namelijk leuker om een geurtje te krijgen dan een geurtje te geven.

Maar wat regel je nu al?

De meeste mensen verklaren mij voor gek als ik zeg dat ik nu al bezig ben met de kerstdagen. Maar ik spreid graag de kosten en verdeel mijn christmas Joy over een groot deel van het jaar. Vanaf de zomer begin ik met het inkopen van cadeautjes. Niet alleen voor kerst, maar ook voor sinterklaas. Ik spreid graag de kosten, maar er zijn ook een heleboel goede aanbiedingen vanaf de zomer waardoor het ook echt zonde is als je hier niet naar kijkt. Speelgoed is vaak in de aanbieding, maar ook verzorgingsproducten en andere leuke cadeautjes.

Weet je nu al wat iedereen wil?

Ik krijg wel eens de vraag of ik nu al weet wat de kinderen bijvoorbeeld willen hebben. Nu heb ik kinderen die best wel duidelijk zijn in waar ze mee spelen. Hier kan ik goed op in spelen. Daarnaast noteer ik alles wat ze noemen als we in de speelgoedwinkels lopen bijvoorbeeld. Zo kan ik goed bijhouden wat ze leuk vinden en items kopen als ze in de aanbieding zijn.

Ook voor de mensen uit mijn omgeving ben ik heel alert. Als ik weet dat iemand uit mijn omgeving een bepaalde parfum bijvoorbeeld lekker vind hou ik in de gaten waar ik hem voor de beste prijs kan vinden of waar ik de leukste deal kan vinden. Zo heb je bij parfums vaak ook de optie om een giftset te kopen. Dan vind ik het vaak leuk om dit onder de kerstboom te leggen.

De grootste voorbereiding die ik nu al kan treffen is de leukste cadeaus kopen. Ik vind het dan ook heerlijk om hier mee bezig te zijn.

Facebook Comments

Share this post