It’s the season to be jolly! En het seizoen om lekker veel te (vr)eten. Ik heb een heleboel lekkere kerst recepten gemaakt voor mijn kookboek, maar ook voor daar buiten. Dit recept is er eentje uit mijn kookboek die ook zeker een plekje op mijn blog verdiend. Deze lekkere kerstpopcorn is een must snack tijdens het kijken van een kerstfilm.
Kerst popcorn
Ingrediënten
- 50 gram popcorn maïs
- scheutje zonnebloemolie
- 60 gram witte chocolade
- kerstsprinkles naar keuze/smaak
- 2-3 handjes rode groene en bruine m&m’s (ik koos voor de crispy M&M’s)
Instructies
- Doe een scheutje zonnebloemolie in de pan en voeg doe de maïs er aan toe
- Schud af en toe even met de pan, maar laat de deksel erop zitten!
- Als het poppen langzamer gaat en er ongeveer 2 seconden tussen zit, draai je het vuur uit.
- Verspreid je gepofte maïskorrels op een bakplaat met bakpapier.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie en strooi dit over de popcorn heen.
- Doe ook direct de sprinkles eroverheen
- Doe hetzelfde met de M&M’s.
- Laat de chocolade uitharden.
- Daarna kun je alles in een bak doen en even schudden. Ook lekker voor bij een kerstfilm!