Happy momlife

IMG_20171203_131611_679.jpg
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kerst bucketlist | Advent of Joy

Ieder jaar maak ik hem weer opnieuw; een kerst bucketlist! Een lijst met allerlei leuke activiteiten die je tijdens de kerstperiode kunt doen. Het zijn ook echt haalbare activiteiten voor jezelf en het hele gezin. Een aantal activiteiten zal ik de komende tijd ook nog laten zien op de blog, wie weet haal je er nog wat inspiratie uit. 

Gingerbread koekjes bakken – Ik heb nog nooit zelf gingerbread cookies gebakken. Dit jaar wil ik het wel gaan bakken. Mocht het een succes worden dan zal ik het recept delen op kitchenmom.nl

De kerstboom optuigen – Hier ga ik morgen al mee beginnen. De kerstboom hoort er natuurlijk bij en ik ga dit jaar weer voor onze groene boom. Vorig jaar had ik er eentje van hout, maar dit vind ik toch minder kerstig.

Een koekhuisje versieren – Dr oetker heeft koekhuisjes die je zelf in elkaar kunt zetten en versieren, super leuk! Dit ga ik samen met de kinderen doen. Daarnaast ga ik ook nog zelf een aantal koekhuisjes proberen voor kitchenmom.

Nieuwe kerstballen kopen – Ik heb altijd glazen ballen in de boom, maar ik durf het dit jaar niet aan met Fleur. Daarom heb ik besloten dat ik plastic ballen wil en in een kleur die ik nog niet heb. Via via heb ik al een aantal nieuwe ballen binnen nu nog kijken of dit voldoende is.

Minimaal 4 kerstfilms bekijken – Deze heb ik al gehaald! haha maar ik ga er nog meer kijken. Ik heb ook een handig overzicht gemaakt op mijn blog. Je vindt hem hier. Komende week komt er ook nog eentje van videoland onnline.

Kerstkaarten versturen – Ze liggen al klaar om op de post te gaan en ik ben zo benieuwd naar de reacties. Een kerstkaart sturen en ontvangen vind ik zelf altijd erg leuk. Je kunt zo op een makkelijke manier even een lief berichtje naar iemand sturen.

Een kerstmuziek afspeellijst maken – Ik maak ieder jaar weer een nieuwe afspeellijst op spotify. Dit jaar maak ik een nieuwe, met natuurlijk de leukste nieuws kerstliedjes.

Kerstsokken dragen – Voor mij niet heel uniek, want ik draag ze het hele jaar door. Maar dit jaar heeft de rest van het gezin ze ook. Het is zo leuk en ze zijn vaak ook nog eens heerlijk warm.

Kerst shoppen – Voor kerst hebben wij nog lootjes getrokken en daarvoor moet natuurlijk nog geshopt worden. Hier in het dorp zijn diverse extra koopavonden en het is zo gezellig om dit ’s avonds te doen. Doen jullie ook nog cadeautjes met kerst?

Kerst snacks maken – Op pinterest staan zoveel leuke ideetjes voor kerst snacks en het lijkt mij zo leuk om dit te maken voor ons avondje bij de kerstboom.

Doneer oud speelgoed – Inmiddels hebben de kinderen alweer wat nieuw speelgoed van Sinterklaas gekregen dat er ook wel wat weg kan.

Kamperen bij de kerstboom – Tijdens de zomer deden wij al een sleep over in de woonkamer, en nu gaan wij het nog een keer doen, maar da bij de kerstboom. Hoe leuk is dat me de lichtjes van de kerstboom. Dit gaan jullie nog wel terug zien op mijn blog of in mijn vlogmas video’s.

Warme chocolademelk drinken – Hier hoef ik geen uitleg over te geven toch?

Maak een candycane milkshake – Amerikanen doen alles met Candy Canes, dus dat wil ik ook! haha

Facebook Comments

Share this post