KERST BARK

De decembermaand staat vaak wel voor veel chocolade eten tenminste hier in huis wel. Om een beetje door onze chocolade voorraad heen te komen probeer…

De decembermaand staat vaak wel voor veel chocolade eten tenminste hier in huis wel. Om een beetje door onze chocolade voorraad heen te komen probeer ik met de chocolade die er nog ligt en wat extra lekkere kerst dingetjes lekkere recepten te bedenken. Voor Sinterklaas maakte ik al een lekkere bark en nu maakte ik er ook eentje voor kerst. en ik kan je vertellen hij is heerlijk! Deze kerst bark is heerlijk om uit te delen voor de kerstdagen.

KERST BARK

Ingrediënten
  

  • 300 gram melk chocolade
  • 4 musket kranjes
  • 6 schuimkransjes
  • 4 candy canes
  • Kerst sprinkels ik kocht gouden van Dr. Oetker
  • 1 vel bakpapier
  • 1 ovenschaal hoe groter de ovenschaal hoe dunner de bark

Instructies
 

  • Breng een pan water aan de kook en smelt de chocolade au bain marie, je kunt chocolade ook in een magnetron smelten alleen ben ik hier niet zo goed in en gaat het vaak mis haha!
  • Snijd ondertussen al het snoepgoed in kleine stukjes. De Candy Canes heb ik kapot geslagen met een deegroller
  • Leg een vel bakpapier in een ovenschaal en giet hier de gesmolten chocolade in
  • Voeg het snoepgoed toe en strooi de sprinkels eroverheen
  • Zet de ovenschaal voor ongeveer een uur in de koelkast om uit te harden
  • Wanneer hij goed is uitgehard kun je hem in blokken breken of snijden. In principe heb je aan een klein brokje al wel genoeg het vult namelijk best en het is best zoet.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept