Ik ben dol op kaneel, zodra het herfst is kom ik wel aan mijn dagelijkse dosis kaneel. Ik ben vast niet de enige. Afgelopen week had ik zin om te bakken en kwam ik terecht bij een recept van Donna Hay om donut balletjes te maken. Ik besloot het iets anders te maken, maar net zo lekker!
Kaneel donut cakes
Ingrediënten
Benodigdheden kaneel donut cakes
- 185 gram tarwebloem
- 1½ theelepel bakpoeder
- 75 gram kristalsuiker
- 125 gram ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
- 160 ml halfvolle melk
Benodigdheden voor het kaneelmengsel
- 50 gram ongezouten roomboter
- 75 g kristalsuiker
- ½ tl gemalen kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom en voeg de kristalsuiker toe.
- Maak in het midden van het mengsel een kuiltje
- Smelt 125 gram boter in een steelpan. Doe de melk in een maatbeker en breek hier het ei boven. Voeg hier ook de gesmolten boter aan toe en meng alles met een garde.
- Schenk dit mengsel in het kuiltje bij de bloem en klopt het tot een glad beslag.
- Vet de muffinvormpjes in en verdeel hier het beslag in.
- Zet de muffinvormpjes voor 12 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en gerezen. Verdeel het beslag over de ingevette holtes van de muffinvorm.
- Meng de kristalsuiker en kaneel in een ondiepe kom en zet dit aan de kant tot de muffins klaar zijn.
- Als muffins bijna klaar zijn kun je 50 gram boter in een steelpan laten smelten. Laat dit iets afkoelen.
- Haal ondertussen de muffinvormpjes uit de oven en laat de cake donuts 1 minuut afkoelen. Haal ze na 1 minuut uit het vormpje en bestrijk ze met de gesmolten roomboter.
- Rol de bolletjes door het kaneelmengsel, zodat ze rondom bedekt zijn.
- Serveer de donutbolletjes warm of laat ze afkoelen op een rooster. Lekker bij een kop thee!