Happy momlife

postnl 4
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Kaartjes sturen ik moet het vaker doen

k word oprecht blij als ik een kaartje door de brievenbus zie steken. Voor de verjaardagen van de kinderen bijvoorbeeld of “zomaar” wanneer iemand iets wil vertellen. Een paar keer per jaar ontvang ik een kaartje van een vriendin en ik kan dat enorm waarderen. Het terug sturen van een kaartje op een onverwacht moment doe ik alleen echt te weinig. En dat terwijl het tegenwoordig nog makkelijker is om je post te versturen. 

Ik neem mezelf altijd voor om kaartjes te versturen naar verjaardagen, maar vaak vergeet ik dit. Wel verstuurd ik altijd een kaartje als er een babytje geboren is, iemand gaat trouwens of een andere grote mijlpaal heeft. Meestal doe ik dit via een website waar je kaartjes + postzegels in een keer kunt bestellen. Best zonde eigenlijk, want ik heb zoveel leuke kaartjes in huis. Ik neem namelijk altijd overal waar ik leuke kaartjes zie kaartjes mee en heb daardoor een doos vol.

PostNL heeft namelijk de postzegelcode die je gemakkelijk via hun website of app kunt aanschaffen. De postzegelcode is een code met 9 cijfers en letters die je vanuit je huis op de envelop of op het kaartje kunt schrijven. Je schaft hem online aan en kunt hem direct op je kaartje schrijven. De brievenbus zit hier om de hoek en daar kom ik een paar keren per dag langs. Geen excuses meer dus. Ik heb mezelf dan ook voorgenomen om actiever kaartjes te versturen met verjaardagen van vrienden en familie. En ook niet het kaartje snel te geven op een verjaardag, maar om ze juist te versturen. Want als je zelf kaartjes wil ontvangen moet je ze ook echt eerst zelf gaan versturen.

Ook voor de kinderen is het leuk om een kaartje te sturen. Toen ik vroeg wie Aron een kaartje zou willen sturen riep hij dat hij een paar vriendjes wel iets wil sturen. Samen gaan wij deze week op kaartjes jacht en mag hij zelf de kaartjes uitzoeken die hij naar zijn vriendjes wil sturen. Het is iets speciaal voor kinderen. Ik weet nog dat wij hierheen verhuisden en ik vroeg of er mensen waren die onze kinderen een kaartje wilden sturen. De kinderen kregen een heleboel kaartjes en dit maakten hun zo blij. De deur hing vol en iedere keer als de postbode was geweest had ik twee kindjes die erop af gingen haha! Het is eigenlijk een kleine moeite en het kan zoveel voor iemand beteken om een kaartje te mogen ontvangen.

PostNL heeft dus nu de postzegelcode die je makkelijk via hun website of app kunt aanschaffen. Je kunt hem betalen met iDeal of je creditcard en hebt direct de code binnen. Het enige dat jij nog hoeft te doen is het noteren van de code in de hoek van de envelop of op het kaartje zelf je noteerd de code op de plek waar je normaalgesproken de postzegel plakt.

Wie moet jij nodig weer eens een kaartje sturen?

Deze blogpost is tot stand gekomen in samenwerking met PostNL
Facebook Comments

Share this post