Happy momlife

img_8687
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Jumbo vs Lidl is er nog wel verschil?

Ik probeer de boodschappen altijd zo goed mogelijk te doen. Een hele tijd heb ik de boodschappen bij de Jumbo besteld dat was niet alleen goedkoper (Dacht ik) het was ook nog eens makkelijker. Ro kon de boodschappen zo oppikken en dan was alles binnen. De laatste tijd had ik het idee dat de boodschappen weer duurder werden en dat wij hier teveel mee buiten ons boodschappen budget gingen. Tijd om eens wat test rondjes bij de Lidl te maken.

Ik ben nu een aantal keren bij de Lidl geweest voor de weekboodschappen. Deze boodschappen vul ik altijd in op een lijstje en daarna als ik thuis ben ga ik uitrekenen of ik daadwerkelijk goedkoper uit ben. Het zegt namelijk niks en ik dacht dat het verschil echt minimaal is. Ons boodschappen budget voor 5 personen is €75,- dit is inclusief fruit, snacks etc. En behalve brood, hiervoor heb ik een budget van €10,- per week bij de bakker. De ene week haal ik 3 broden en de andere week haal ik 5 broden. Deze broden gaan bij ons direct in de vriezer, zodat ze lekker vers blijven.

Grotere verpakkingen

De lidl heeft veelal grote verpakkingen. Als je met z’n tweetjes bent kan dit teveel zijn maar voor ons als gezin van 5 is het wel echt nodig. Ideaal dus en daardoor is de lidl al snel en stuk goedkoper. Bij de Jumbo moet ik vaak extra verpakkingen meenemen, omdat ik anders te kort heb. Ook blijf ik er bij dat ze goede groente en vlees hebben en daarbij ook goede aanbiedingen. Ook de vleesvervangers van de Lidl vind ik vaak erg fijn.

Gemak 

De jumbo heeft veel gemak, ik hoef niet zelf de winkel door en ik kan vanuit huis bestellen. Maar eigenlijk vind ik naar de winkel gaan zoveel leuker. Dus daarvoor hoef ik het niet te laten. Nu ik weer een bakfiets heb is het ook makkelijker om weer naar de winkel te gaan. Ik gooi alles zo in mijn bak en kan eventueel zelfs fietstassen op mijn fiets kwijt. Ideaal!

Maar waar is het goedkoper?

Afgelopen week deed ik boodschappen bij de lidl. Ik had van alles nodig ook huishoudelijke producten waardoor ik iets hoger uit kwam in mijn budget. Ik heb dezelfde boodschappen ingevuld bij Jumbo en daarbij goed rekening gehouden met de hoeveelheden dat ik nodig heb. Bij de Jumbo moest ik daardoor regelmatig een extra verpakking toevoegen. Bij de Lidl had ik genoeg aan één verpakking. Op mijn bon van de Lidl staat een bedrag van €68,24 en bij de Jumbo heb ik dezelfde boodschappen dus ingevuld en kwam ik uit op een bedrag van €78,22. Een verschil van €10,- vind ik toch best veel als je dit op jaar basis uitrekent geef je bijna 2 x het weekbudget extra uit.

Ik heb daarom besloten om toch weer naar de lidl te gaan. Nu met mijn bakfiets gaat dit ook echt makkelijker en het kost mij maar een half uurtje van mijn dag. 

Facebook Comments

Share this post