Baby 3.0 zwanger

Jongen VS Meisje

Inmiddels zijn wij op de hoogte van het geslacht van ons derde kindje, maar voordat ik dit avontuur in stapte schreef ik deze blog. Ik wilde namelijk wel eens weten wat de old wifes tales deze keer zouden zeggen. De vorige keer kwam er overduidelijk een meisje uit en ik ben benieuwd of ik deze keer weer een meisje draag volgens deze gezegdes of dat het een jongetje is volgens deze gezegdes. 

♥ = roze ★= blauw

 1. Snak je ’s morgens naar (versgeperst) sinaasappelsap? – Meisje 
 2. Zijn je handen zacht tijdens je zwangerschap? – Meisje last van ruwe handen? Jij krijgt een jongen
 3. Is je navel gevoelig of pijnlijk? – Meid
 4. Acné in je gezicht, je decolleté en op je schouders? – Meisje
 5. Veel last van koude voeten? – Jongen Geen verschil? Dan wordt het een meisje ♥
 6. Slaap je vooral op je linkerzij? – Jongen is je rechterzij favoriet? Juist, een meisje ♥
 7. Heb je een lage weerstand en ben je vaak verkouden? – Meisje Is je gezondheid prima? Dan wordt het een jongen 
 8. Wordt je hoofdhaar steeds dunner en  hangt het slap naar beneden? Reken op een meisje. Voller en glanzender haar dan ooit tevoren, ja, zoals in de shampoo-reclames? Er komt een jongen! 
 9. Groeien de haartjes op je benen harder dan normaal en zijn de ontharingsmesjes niet aan te slepen, dan wijst dat op de komst van een jongen. Verandert er niets aan die haargroei, dan is het een meid. 
 10. Groeit je buik in de eerste maanden wel erg snel? Dat betekent een heuse zoon.Duurt het heel lang voordat je iets ziet? Een meisje dus.
 11. Dikkere billen dan normaal? Een meisje in aantocht! Niks veranderd? Reken dan op een jongen. 
 12. Bestudeer vervolgens in de tweede helft van de zwangerschap je taille. Is die nog gewoon zichtbaar, dan wordt het een knul. Taille verdwenen? Een meisje! 
 13. Heb je opgezwollen benen omdat je veel vocht vasthoudt? Dat staat voor een jongen, zijn je benen hetzelfde gebleven, dan komt er een kleine meid. 
 14. Heb je grote, volle borsten? Dat duidt op een meisje. Weinig veranderd? Koop dan maar veel blauw in! 
 15. Groeien je nagels sneller en zijn ze sterker dan eerst? Ja hoor, een jongen. Geen verschil? Een meid. 
 16. En dan is er nog de handentruc die je als aanstaande moeder eigenlijk niet mag lezen: Vraag de moeder in spe haar handen te tonen. Gebeurt dat met de palmen naar boven, dan is de baby een dochter. Met de palmen naar beneden? Ja, een zoon! 
 17. Als je linkerborst groter is dan je rechter krijg je een dochter. Is rechts groter, dan wordt het een jongen. Even groot? Laat je dan verrassen! 
 18. Een puntbuik wijst op een zoon, een ronde buik op een dochter. 
 19. In het algemeen: Als de zwangerschap voorspoedig gaat is het vaker een zoon. Gekwakkel en kwaaltjes wijst eerder op een meid. 
 20. Dit kun je ook zien aan hoe vaak er gelachen wordt. Lig je vaak dubbel? Een zoon! Mopperend de dagen door? Een dochter! 
 21. Kortademigheid wijst overigens op een jongen. Heb je daar geen last van? Dan een meisje! ★
 22. Dit geldt ook al voor hoofdpijn. Heb je dat vaak, bereid je dan voor op een zoon. Een pijnloos hoofd? Een dochter. 
 23. Laat je veel winden en boeren? Een jongen is in de maak. Niets van dit al? Dan is het een kleine meid.
 24. Kotsmisselijk, braken en zelfs vermagering? Dat betekent gegarandeerd een dochter. Van jongens wordt gedacht dat ze juist na de zwangerschap problemen bezorgen! En je verwacht een jongen als je de koelkast drie keer per dag leeg eet en dan nog naar voedsel zoekt. 
 25. Over eten gesproken: Verslaafd aan zure bommen, augurken en hartige snacks? Een jongen in de maak! Wil je juist liever ijsjes, chocolade en pakken koek? Yes, een meisje. ♥/
 26. Wil je de hele dag wel slapen, dan verwacht je een dochter. Voel je je juist wakkerder dan normaal, dan brengt jouw buik een zoon. 

Oké deze keer zijn de meisjes antwoorden in de meerderheid. 18 hartjes voor een meisje en 9 keer voor een jongen. Volgens de chinese kalender is het ook een meisje. Ik ben benieuwd of dit alles gelijk heeft. Op het moment dat dit blog online komt heb ik inmiddels het antwoord.

Wat denk jij krijgen wij een meisje of een jongen?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

2 Comments

 • Reply Henny

  Oma zegt een kleindochter ❤

  04/03/2017 at 1:36 pm
 • Reply Jamila

  Ik denk een meisje maar voor Aron hoop ik dat het een broertje word en hij gelijk had met zijn brood beleg

  04/03/2017 at 3:45 pm
 • Leave a Reply