Happy momlife

IMG_8855
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Jij deelt echt alles? Of toch een gesloten boek

Al ik vertel wat ik doe als thuis blijf moeder dan hoor ik vaak dat ik wel heel veel deel en of ik het niet erg vind dat alles online staat. Ik ben van mezelf best een open boek tot je te dicht bij komt, dan sluit ik mezelf af. Maar of ik nu echt een open boek ben op mijn blog? En alle situaties deel?

Hier kan ik heel kort op antwoord nee ik deel lang niet alles wat er met de kinderen speelt bijvoorbeeld. Onderzoeken die er gedaan worden of andere problemen waar wij tegen aan lopen laat ik allemaal achterwege op mijn blog. Dit is de privacy van en voor de kinderen waar ik niet in wil rommelen en wat absoluut niet online vindbaar hoeft te zijn. Soms denk ik wel “als ik dit kon delen dan dan kan ik anderen helpen” maar omdat mijn blog niet anoniem is doe ik het niet. En dat heeft niks met schaamte te maken, want als ik je op straat tegen kom vertel ik je gewoon wat er gebeurt hoe het gaat etc. Maar echt de privacy van de kinderen.

Ook over ons leven verder deel ik echt niet alles. Afspraken met familie en vrienden worden lang niet altijd gedeeld in mijn blog, maar ook andere dingen die spelen deel ik niet online. Ik deel online waar jij als lezer iets aan kunt hebben en waarmee ik persoonlijk voldoende afstand heb. Beetje vaag misschien maar niet alles hoeft online te staan en mijn blog moet inspirerend zijn en niet deprimerend haha!

Ik vertel ook vaak dat de blog over mij moet gaan en dat de kinderen een bijrol hebben op mijn blog. Dit gaat nog wel eens mis waardoor ik ga over sharen maar in principe wil ik MIJN ervaringen delen en niet die van andere. Vooral nu alle kinderen ouder worden zal er steeds minder over de kinderen gedeeld worden. Natuurlijk wel over de ervaringen die wij samen delen, maar geen persoonlijke update meer. Geen updates over school (die heb ik sowieso niet gedaan). Hiermee probeer ik toch nog wat privacy te hebben voor mijn kinderen.

Momenteel zit ik ook vaak te denken hoe lang ik het bloggen nog vol ga houden. Ik heb gevoel alles al wel vertelt te hebben en wat ik nog niet vertelt heb vind ik vaak te privé om te delen. Dus nee ik deel absoluut niet alles online. Wat je ziet is maar een fractie van wat er in ons leven gebeurt.

Facebook Comments

Share this post