Happy momlife

356708cb-639f-483d-a8c0-3104b0b9879e
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Je vakantie vastleggen doe je zo!

Het vakantieseizoen is officieel begonnen kan ik we zeggen toch? De zomer is bijna begonnen en begint bij ons al flink te kriebelen. (helaas) moeten wij nog wachten tot de laatste twee weken van de zomervakantie voordat wij kunnen gaan kamperen. Maar tot die heb ik het nog druk genoeg met de voorbereidingen voor de vakantie. Ik ben o.a. aan het nadenken over hoe wij de vakantie willen gaan vastleggen. En heb hiervoor wat tips verzamelt.

Met een drone

Hoe decadent is het om een je vakantie vast te leggen met een drone. Je kunt de omgeving dan mooi vast leggen en later terug kijken. Nu moet je natuurlijk wel even uitzoeken of je in de omgeving van je vakantieplek met een drone mag vliegen. Ik zag een heleboel toffe drones bij droneland.nl. Ik denk dat het een heleboel mooie en unieke beelden kan opleveren.

Met foto’s

Ik doe het meestal met foto’s en zet dit dan om tot een mooie foto album. Ik heb tot dusver van iedere vakantie een digitaal album gemaakt en regelmatig bladeren wij even terug in het boek om te zien wat wij nog maar gedaan hebben en waar wij waren. Super leuk en dierbaar!

Met een wegwerp camera

Dit jaar ga ik voor de kinderen vakantietasjes maken en daar doe ik dan ook wegwerpcamera’s in. Mijn collega had laatst zo’n camera bij zich en ik denk dat het onwijs leuk is om later, na de vakantie, terug te kijken wat de kinderen nu hebben vastgelegd. Daarna kunnen ze het inplakken in hun eigen vakantiedagboeken echt een aanrader!

Met een film camera 

De laatste tip die ik heb is om de vakantie een soort van te vloggen. Ik heb een aantal van onze vakanties gevlogd, maar inmiddels zijn ze offline omdat ik en de kinderen niet meer online willen zijn op youtube. Natuurlijk heb ik de beelden wel voor ons zelf bewaard om terug te kijken. Bewegend beeld is zo’n fijne manier om herinneringen vast te leggen. Je kunt je bepaalde acties soms niet meer precies herinneren, maar door het bewegend te maken is het veel echter om te terug te kijken.

Een vakantiedagboek 

Ik gebruik zelf ook nog een vakantie dagboek van Elma van Vliet. Hier kunnen dingen in opschrijven, tekenen en er in plakken. Ik vind het zelf heel fijn om te schrijven en terug te lezen wat wij deden. Of terug te kijken naar tips van de voorgaande kampeeravonturen. Wij hebben ons eerste dagboekje inmiddels vol met een Frankrijk vakantie, een paar weekenden weg, onze Denemarken vakantie en alle andere leuke weekendjes die wij gehad hebben. Het tweede boek gaan wij dit jaar aan beginnen.

Hoe leggen jullie de vakantie vast?

 

Facebook Comments

Share this post