Happy momlife

IMG_3289
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Je kinderen bezig houden tijdens het kerstdiner || Advent of Joy

Nog even en dan is het tijd voor de kerstdiners. Wij hebben dit jaar 1 kerst diner buiten de deur en een kerst lunch buiten de deur. Voor kinderen is dit niet altijd even leuk. Het tafelen duurt vaak lang en ze gaan zich hierdoor snel vervelen.

♥ Kleurplaten

Heel simpel maar het werkt! Wij geven de kinderen tijdens het kerstdiner op kerstavond allemaal een kleurboek met kleurtjes cadeau. Je kunt het ook doen door kleurplaten te gebruiken als placemats. Je kunt de placemats tussen iedere maaltijd vervangen zo blijven ze enthousiast. Simpel, maar werkt altijd: placemats in de vorm van kleurplaten.

♥ Laat ze helpen met het koken 

Geef ieder kind een taakje in de keuken. Ze kunnen de tafel gezellig opdekken, de borden opmaken of misschien zelfs wel helpen met koken. Je kunt overal wel een klein klusje voor een kind in vinden.

♥ Laat ze serveren! 

Ha dat is makkelijk kun jij even blijven zitten. Laat ze drankjes inschenken, dingen op tafel zetten. Ideaal want zo kun je lekker bezig houden en zelf af en toe blijven zitten.

♥ Speel een spelletje

Moet je toch even wachten? Speel dan een spelletje aan tafel. Hier in huis is ‘ik zie ik zie wat jij niet ziet’ altijd een succes als wij de kinderen even moeten afleiden. Ook kun je kleine kaart spelletjes meenemen om te doen kwartet bijvoorbeeld. Ook vier op een rij, boter kaas en eieren en braintrainers doen het heel goed.

♥ Een kerstfilm

Zijn ze het echt beu? Zet dan een leuke kerstfilm aan. Dit kun je natuurlijk doen thuis op de bank, maar als je uit eten bent kun je beter een film aan zetten op een iPad of telefoon. Vergeet de koptelefoons niet ;). ik ben hier trouwens absoluut geen voorstander van, maar wil zelf ook een leuke kerst hebben.

Heb jij nog een tip? 

Facebook Comments

Share this post