Happy momlife

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Je kinderen bezig houden als je zelf moe bent

Of het nu komt door een zwangerschap, een nachtje door halen met je peuter of je vriendinnen. Of je bent gewoon even niet lekker. Deze activiteiten zijn ideaal als je zelf moe bent. Ik ben heel blij dat ik thuis ben bij onze kinderen, maar soms is mijn energie ook wel laag. En op dat soort momenten hebben de kinderen juist entertainment nodig hebben.

Je kinderen bezig houden als je zelf moe bent

2. De slapende draak

Je doet alsof je een slapende draak bent die een schat beschermd en je kind probeert hem te stelen. Hiervoor kun je ieder speelgoedje gebruiken die je in huis hebt liggen. Maar knuffels doen het ook erg goed. Ga op de bank liggen met de schat naast je. Je kind moet nu de schat op zijn tenen en zo zacht mogelijk proberen te pakken, want je wilt niet dat de draak wakker wordt. Als je je kind hoort? Dan doe je je ogen open en begin je te grommen. Je kind moet dan weer terug naar de andere kant van de kamer. Je kinderen zullen dit geweldig vinden!

2.  Doktertje spelen

Je bent ziek dus een dokter kun je wel gebruiken, toch? Laat je kind de dokter zijn en voor je zorgen met en dokterssetje. Ik zelf vind het dokterskoffertje van little dutch geweldig. Als je nog genoeg energie hebt kun je ook wisselen van taak.

3. Met water spelen

Mijn kinderen zijn dol op met water spelen. Regelmatig betrap ik ze met een stoel bij de wasbak dan zijn ze aan het afwassen haha! En soms moet je dit gewoon toe laten. Jij hoeft niet teveel te doen en hun hebben de grootste lol. Als je het wilt uitbreiden kun je ze natuurlijk ook altij in een bad doen. Lekker spelen met speelgoed, of Glibbi Slime in het bad. Dit is hier in huis in ieder geval een groot succes. Welk kind wil nu niet in een bad vol slijm zitten? Met mooi weer zet ik ze graag in het zwembad in de tuin, een stoel er naast om in te chillen en je kids vermaken zich prima.

4. Kleien

Ik heb een hekel aan klei, maar wil ik even kunnen uitrusten dan moet ik de kinderen een emmer klei geven. Ik hoor ze dan niet weer en ze maken de mooiste kunstwerken. Wij hebben allerlei kleuren playdoh, koekvormpjes en andere accessoires om de leukste kunstwerken mee te maken.

5. Een indoor obstakelrun ( jij mag timen) 

Dit is een goeie als je kinderen teveel energie hebben. Verzamel allerlei items in en om het huis of gebruik je meubels als obstakels. Voorbeelden zijn: kruip onder de eetkamer tafel door, maak een koprol op het kleed, spring op de kussens, loop over de deken, en raak de deur aan als finish. Je kunt het zo moeilijk (en makkelijk) maken als je zelf wil. Moedig je kinderen aan en houd de tijd bij. Zo kunnen ze lekker motiveren.

6. Spelen met rijst 

Hiervoor heb je een afwasbak nodig en een bekers, bakjes, lepels en diertjes bijvoorbeeld. Oh ja en een pak rijst natuurlijk! Ze kunnen er van alles mee doen en ik denk dat ieder kind zich hier wel goed mee kan vermaken. Valt er wat op de grond? Dan maak je het gemakkelijk schoon met een veger en blik of een stofzuiger. Een goedkope manier van spelen voor je kinderen.

7. Boekjes lezen

Ik ben dol op het lezen van boeken en ik hoop dat de kinderen dit ook hebben. Als ik moe ben pak ik vaker een boek er bij om met ze te lezen of een leuk zoekboek bijvoorbeeld. Lekker in het grote bed of op de bank met een dekentje. Maar je kunt het nog leuker maken door een tent te maken en hier een boekje in te lezen, met een kussens en dekens natuurlijk.

Dit zijn onze favoriete kinderboeken:

8. Puzzels maken

wij hebben een kleine hoeveelheid puzzels in huis. Grote puzzels voor Aron, kleine puzzels voor Sofie en puzzels van hout voor Fleur. Zo is er voor iedereen wel iets te doen.

9. Spelletjes spelen

Aron en Sofie kunnen heel fijn samen spelletjes doen. Hun favoriet is stratego junior en Wie is het. Maar ook een zoekspel dat ik kocht bij sostrene grene spelen ze graag. Als het aan de kinderen ligt spelen ze de hele dag spelletjes.

10.  Schermtijd

En als dat allemaal niet lukt dan is het maar tijd voor schermtijd. En daar hoef je je helemaal niet schuldig over te voelen. In het begin van mijn laatste zwangerschap keken de kinderen veel televisie terwijl ik misselijk en moe op de bank lag. Ik kon niks, omdat ik zo ziek was door de zwangerschap. De bovenstaande dingen kon ik toen niet doen.

Succes lieve mama’s! Ook deze dagen kom je weer door met een beetje hulp van deze activiteiten en misschien een beetje hulp uit je omgeving kom je heel ver. 

Hoe vermaak jij je kids als je moe bent? 

Facebook Comments

Share this post