Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Je kind stimuleren om te lezen tijdens de vakantie

Nog even en dan begint de zomervakantie al, ik kan hem al ruiken jij ook? Tijdens de vakantie die wij dit jaar thuis doorbrengen wil ik dat de kinderen hun vaardigheden blijven onderhouden. Eén van de dingen die daarom juist belangrijk is om te doen is het blijven lezen in de vakantie. Ik heb hier al vaker aandacht aan besteed op mijn blog, omdat ik het een belangrijk onderwerp vind.

Ik heb wat leuke tips gevonden/opgezocht om je kind tijdens de vakanties gemotiveerd te houden om te lezen. Er zijn namelijk genoeg dingen die je kunt doen om je kind te laten lezen op een speelse manier.

Donald Duck

Wij hadden vroeger een Donald Duck abonnement en nog steeds vind ik het leuk om dat blad te lezen. Het is namelijk een grappig en een speelse manier waarop je kind het lezen kan onderhouden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een ander tijdschrift als je kind andere interesses heeft bijvoorbeeld. Ook hebben ze vaak van die leuke vakantie doe-boeken. Dit is lezen afgewisseld met

Boeken over de bestemming 

Ga je dit jaar op vakantie? Dan is het natuurlijk heel erg leuk om (samen) boeken te lezen over de vakantiebestemming. Misschien zijn er wel leuke kinderboeken over geschreven? En anders is er altijd wel een reisgids te vinden.

Leesbingo

Wat ik zelf altijd heel erg leuk vind is de leesbingo. Iedere dag 10 minuten lezen op een te gekke plek. Heb je gelezen? Dan mag je een vakje inkleuren. Heb je bingo? Dan kun je je kind misschien een nieuw boek laten uitzoeken bij de boekenwinkel.

Alles om je heen 

Als je onderweg bent naar een vakantiebestemming of misschien wel een dagje weg is er genoeg te lezen. Welke steden kom je allemaal tegen? Wat staat er op het menu? Of waar vind je een bepaalde attractie? Je kunt het allemaal samen lezen. Er is altijd wel iets te lezen. Motiveer je kind ook om zelf in bepaalde situaties te gaan lezen. Elke letter is er weer eentje.

Vakantiebieb

De bieb heeft tijdens de zomer ook vaak gratis e-books die je kunt lezen op een iPad, telefoon of tablet. Ik vind het aanbod ieder jaar heel erg leuk en voor de kinderen is er ook altijd wel voldoende keuze om te lezen.

Facebook Comments

Share this post