Happy momlife

pexels-photo-3151766
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Je huis klaar maken voor het najaar

Ja we gaan nog even door met de blogs over de herfst, want ik hou echt teveel van de herfst en ben stiekem best wel heel erg klaar met de zomer hahaha! Inmiddels ben ik druk bezig met ons huis klaar maken voor de herfst. Her en der verander ik namelijk altijd iets rond deze tijd van het jaar. Een paar jaren geleden hebben wij interieuradvies gehad en dit pak ik er elke keer weer even bij als ik iets wil veranderen in huis. Maar hoe maak je het huis klaar voor het najaar?

two white and blue mugs beside drinking glass

Vloerkleed

Wij halen in de lente altijd het vloerkleed van de grond af, ik vind het in de zomer lekker koel om op de grond te zitten en om op blote voeten rond te lopen. Ik vind het dan heerlijk om geen kleed te hebben liggen. Maar zodra de zomer voorbij is en weer zin heb in de herfst mis ik mijn vloerkleed. Dus tip 1 om je huis klaar te maken voor het najaar is het neerleggen van een vloerkleed.

Een nieuwe kleur

Oh dit is een hele slechte gewoonte van mij, maar stiekem heb ik altijd weer zin om een ander kleurtje op de muur te kliederen zodra het weer verandert. Een lekkere warme kleur om de warmte in huis te laten komen. Wij hebben dit vorig jaar zo opgelost dat de ene kant van de woonkamer een lichte kleur heeft en de andere kant heeft een warme kleur. Een goede combinatie vinden wij zelf.

Schoonmaken

Net als in de lente ga ik in de herfst een grote schoonmaak doen. Alles van zijn kant, alles groots reinigen en ga zo maar door! Het geeft altijd een fijn gevoel als het hele huis extra goed schoon gemaakt is. Ook de gordijnen in het hele huis gaan in de was bijvoorbeeld. Ik kan niet wachten om hier volgende week weer mee bezig te gaan!

Nieuwe frutsels

Ha en deze niet te vergeten. In de herfst komen er pompoenen op tafel en overal waar ik ze maar neer kan zetten. In combinatie met mooie bruine stomp kaarsen. Zodra het eind oktober is zal de herfst plaats maken voor de kerstboom. Met de smoes “ik moet content maken” kom ik altijd heel erg ver! Maar ook decoratie aan de muur moet vaak rond deze periode veranderen. Vaak is het een simpele oplossing door posters te veranderen.

Ik vertelde het al aan het begin van mijn blog dat wij interieuradvies hebben gehad en dit kan ik iedereen met woontwijfels aanraden. Bij homedeal.nl kun je een opdracht uitzetten om zo iemand te vinden die jou kan helpen. Niet alleen qua advies, maar ook voor klussen! Dus hup hup het is de hoogste tijd om je huis klaar te maken voor het najaar!

Facebook Comments

Share this post