Happy momlife

shutterstock_249465919
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Je geliefde thuis herdenken

Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Helaas gaat de tijd van gaan vaak met veel verdriet en gemis. Vaak wil je diegene nog bij je dragen of dicht bij je houden. Gelukkig zijn er tegenwoordig een heleboel mooie manieren om je geliefde te herdenken. Ik heb een paar mooie en dierbare manieren gevonden en verzamelt om je geliefde dicht bij je te houden na het overlijden.

Gedenkbeeldje

Voorheen zette mensen vaak een urn in de woonkamer of op een andere plek met het as van de overledene, tegenwoordig zijn er gelukkig mooiere en subtielere manieren om je geliefde een plekje te geven in huis. Je kunt tegenwoordig gedenkbeeldjes kopen. Ook wel urnbeeldje genoemd. Deze asbeeldjes vallen minder op als gedenkobject. Daarnaast beelden ze iets uit wat persoonlijker gekozen kan worden dan de neutrale van een urn. Naast de fijne steun dat een gedenkbeeldje kan bieden, kan het ook gewoon een mooi object in het interieur vormen. Beelden hebben namelijk vaak een originele en chique uitstraling. 

Een sierraad

Wat ik zelf ook mooi en subtiel vind is een assierraad. Dit is een sierraad waar ze heel mooi en subtiel het as van je geliefde in kunnen verwerken. Ik bedoel dat niet een ketting met een bakje waar ze het as in doen. Maar een sierraad waar het as bij in gesmolten wordt bijvoorbeeld. Alhoewel je ook mooie sieraden hebt die je kunt vullen. Ik ben alleen zelf bang dat het dan los gaat ofzo.

Mijn keuze

Het is soms gek over na te denken of om uit te spreken wat je eigen wensen eigenlijk zijn. Ik kwam laatst op instagram iets tegen en heb direct tegen Robert uitgesproken dat ik dat wil. Ik kwam een natuurbegraafplaats tegen. Midden in het bos op een speciale plek kun je begraven worden of je urn laten begraven. Ik vond het zo’n bijzonder, fijne en rustige plek en manier dat ik zei dit wil ik!

Er zijn nog een heleboel mooie manieren om je geliefde te herdenken in je huis of op een mooie plek.

Facebook Comments

Share this post