Happy momlife

img_9325
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Je eigen kleurboek maken

Wij hebben hier twee meiden in huis die dol zijn op kleuren en het liefst willen ze dat ik de hele dag de printer aanslinger om een kleurplaat uit te printen. Meestal doe ik dit ook gewoon, maar ik heb iets nieuws, waardoor ik niet de hele tijd mijn werk aan de kant hoef te schuiven om te printen. Dit maakte ik eigenlijk al tijdens de eerste lockdown, maar ik maakte een eigen kleurboek voor mijn kinderen met kleurplaten er in. Ideaal tijdens deze periode waarin iedereen meer thuis is. En de winkels gesloten zijn.

Dit heb je nodig: 

Laten we beginnen met wat je nodig hebt om zo’n toffe kleurplaten map te maken:

  • Een printer
  • HP 953XL cartridge of cartridges die bij jouw printen passen
  • Printpapier
  • stiften, kleurpotloden, verf, krijtjes
  • Een ordner
  • Insteekhoezen
  • Evt. Tabbladeren

Het maken van de map is heel simpel. Via diverse kleurplaten sites score ik de leukste kleurplaten in diverse thema’s. De kinderen hebben iedere keer wel weer iets nieuws wat ze leuk vinden. Voor Fleur heb ik kleurplaten van Sylvanian Families, Mickey en Minnie Mouse en Gaby’s poppenhuis. Voor Sofie heb ik allerlei kleurplaten met prinsessen, daar maak ik haar het meest blij mee. Voor Aron heb ik ook wat kleurplaten, want ook grote jongens vinden kleurplaten heel tof. Voor hem print ik minecraft en star wars kleurplaten. Zo is er voor iedereen iets te doen in de kleurmap. Ook voor mezelf heb ik er kleurplaten ingedaan van Blond Amsterdam. Ideaal als ik samen met de kinderen aan het kleuren ben. Naast kleurplaten kun je er natuurlijk ook wat educatieve werkbladeren tussen doen. Bijvoorbeeld een leuke woordzoeker.

Ik vind het echt niet erg om te printen voor onze kinderen, maar het komt altijd op momenten dat het mij niet gelegen komt. Daarom besloot ik deze map voor de kinderen te maken. Maar voor ik kon beginnen moest ik eerst een probleem oplossen.

Help! Mijn inkt is op! 

Terwijl alle winkels dicht waren vanwege de lockdown merkte ik dat ik niet kon printen. Leuk hoor zo’n idee, maar dan moet je het wel kunnen uitvoeren. Ik had een HP cartridge nodig voor onze printer, gelukkig wel de meeste gangbare cartridges code, namelijk HP 953XL. Ik kwam online gelukkig een fijne plek tegen waar ik mijn inkt kan kopen en met veel geluk kon ik ook het ook nog de volgende dag ontvangen. Ik gebruik overigens vaak eigenmerk inkt. Dit is net zo goed en scheelt enorm veel geld, helemaal als je een huishouden of bedrijf hebt waar veel geprint moet worden. Super fijn in tijdens al dat thuiswerken en knutselen. Binnen no time konden wij weer printen en onze kleurboek vullen met de leukste kleurplaten.

Een printer hebben is handig 

Het hebben van een printer vind ik onwijs handig. Wanneer ik ga bakken/koken voor kitchenmom ben ik ook altijd druk met de printer bezig. Ik typ mijn recepten uit en print deze uit, zodat ik ze makkelijk kan nalezen en gebruiken wanneer ik aan het koken ben. Ik kan er makkelijk aanpassing opschrijven en wanneer ik eenmaal klaar ben kan ik ze gemakkelijk knippen en plakken op mijn website. Maar ook voor andere momenten is het fijn om een printer te hebben. Als je bijvoorbeeld een belangrijk document moet printen. Een sinterklaasgedicht moet hebben. Of gewoon iets wilt printen. Ik kan niet meer zonder en zorg er tegenwoordig ook altijd voor dat ik een set inkt op voorraad heb. Zo zit je nooit zonder en kun je altijd printen.

Hebben jullie ook een printer in huis? Of moeten jullie altijd ergens anders heen om te printen?

 

Facebook Comments

Share this post