Happy momlife

IMG_0037
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Jarig tijdens deze corona periode? Zo maak je het leuk!

Het is een gekke periode om jarig te zijn. Normaal ben ik weken van te voren bezig met het plannen van de verjaardagen van de kinderen. Ook keken Sofie en ik enorm uit naar het moment dat wij haar kinderfeestje mochten gaan organiseren. Maar dit loopt allemaal even anders. Toch willen wij er een leuke dag van maken en met een beetje creativiteit kun je er ook echt een leuke dag van maken.

Jarig zijn in de maand maart, april of mei is dit jaar heel anders. Het is nog niet zeker hoe het allemaal gaat lopen na 6 april, maar je kunt er wel vanuit gaan dat alles nog een verlenging gaat krijgen. Geen opa en oma op je verjaardag, niet je oom en tante maar ook niet je vriendjes van school die met jou zingen voor deze mijlpaal. Je kunt alles uit stellen, maar het is ook hartstikke leuk om als nog bij deze dag stil te gaan staan. Ik heb leuke tips verzameld om een leuke dag te hebben.

Versiering

Versiering kun je op voorhand al in huis halen. Ik heb bijvoorbeeld voor Sofie al ballonnen en slingers in huis. De avond voor haar verjaardag zullen wij de boel net een beetje extra versieren. Ook de tafel zal worden gedekt alsof er een kinderfeestje is die dag.

Daarnaast kun je met een beetje creativiteit ook hele toffe verjaardagsmutsen maken, zoals ze die op school ook altijd krijgen. Mamakletst schreef hier een blog over met leuke inspiratie.

Taart

Wij hebben bij de bakker alvast een taartje besteld. Eentje die ze graag wilde, maar je kunt natuurlijk samen een lekkere taart bakken. Deze is bijvoorbeeld hartstikke lekker. Maar je kunt er alle kanten mee op. Ook kun je kiezen om lekker een cake te versieren, of zoals op een kinderfeestje een plakje cake met slagroom en hagelslag!

Cadeaus 

De cadeaus voor Sofie liggen hier in huis al klaar. En niet alleen die wij haar geven, ook de cadeaus van opa en oma en één van mijn beste vriendinnen heeft hier ook al een cadeau laten afleveren. Super handig je kunt bij bol.com bijvoorbeeld een ander afleveradres aangeven en er is een inpak service. Het cadeautje staat bij de rest boven op de kast.

Op de dag zelf zullen wij met de mensen die willen gaan FaceTimen of via HouseParty bellen om zo samen het cadeautje uit te pakken. Zo ben je toch nog even samen op deze belangrijke dag.

Kinderfeestje met papa en mama 

Wij hebben besloten om de gehele dag een soort van kinderfeestje te maken. Wij ontbijten met Sofie haar favoriete ontbijt, op hun verjaardagen mogen ze namelijk altijd zelf kiezen wat ze willen ontbijten. Ik vermoed donuts, tussen de middag pannenkoeken versieren en ’s avonds patat met bitterballen.

Tussendoor gaan we allemaal kinderfeestje spelletjes doen. Wij gaan de cadeaus verstoppen, zoals bij een kinderfeestje. Eten taart, gaan koekhappen en nog meer oud Hollandse spelletjes doen.

Digitale visite

Ter voorbereiding heb ik familie en vrienden gevraagd of ze een kaart willen sturen, of dat ze een video boodschap willen opnemen. Zo kunnen wij haar de gehele dag verrassen met een leuk eigen momentje. De eerste kaartjes en cadeautjes liggen al in huis. Er zijn ook mensen die namelijk een cadeautje hebben opgestuurd. Ook zijn er mensen die hebben aangegeven een cadeautje bij de voordeur te leggen op de dag van haar verjaardag. Dat idee vind ik zo onwijs tof!

Zelf stuur ik vele jarigen momenteel een kaart via Greetz bijvoorbeeld. Ook stuur ik er regelmatig een ballon bij. Dit is een fijne manier om de jarige even te laten weten dat je aan ze denkt op hun verjaardag.

Uitstel is geen afstel

Ondanks dat je het op de verjaardag zelf heel leuk en gezellig maakt is het natuurlijk nog steeds super leuk om na alle corona ellende een leuk feestje te geven. Een kinderfeestje moet je immers nooit overslaan. Mocht je alvast wat inspiratie zoeken dan kun je hier een heleboel inspiratie vinden.

Het zal zeker een gekke verjaardag worden, maar ook eentje die je waarschijnlijk nooit weer vergeet.

Facebook Comments

Share this post