Baby

Items van de babyuitzetlijst die je niet nodig hebt

Als je zwanger bent vliegen de uitzetlijstje om het hoofd heen. De één nog uitgebreider dan de ander. Tja op zich logisch iedereen heeft andere wensen toch? Ook ik heb menig uitzetlijst in mijn handen gehad en items gekocht die ik eigenlijk niet nodig had. Welke items dat waren? Dat vertel ik in dit blog. 

 • De luieremmer – Dit vind ik misschien wel één van de grootste onzin dingen die je kunt aanschaffen. Waarom? Wij gebruiken luierzakjes (niet heel goed voor het milieu, maar wel fris) hier doe ik de luier in en knoop ik dicht. Meestal gaan ze direct naar de container en een enkele keer spaar ik ze op bij de achterdeur. Ik vind het echt zo’n onzin om zo’n dure luieremmer te kopen waarbij de navullingen ook nog eens belachelijk duur zijn.
 • Magnetronsterilisator – Tja.. ik heb zo’n ding gehad bij Aron en eigenlijk nooit gebruikt. Ik vond het veel makkelijker om gewoon een pan op het vuur te zetten en hierin de flesjes uit te koken.
 • Neuspompje – Ik vond die dingen maar eng, een beetje met een pompje in het neusje van je kleintje lopen blazen. Ik maakte het neusje vaak schoon onder de douche, even stommen en je hebt het er allemaal zo uit. Geen enge dingen met pompjes en lucht.
 • Babybadje – Deze hebben wij bij Sofie eigenlijk niet gebruikt en was zonde en een sta in de weg. Wij deden Sofie elke keer in een luieremmer en hebben daarom deze keer besloten om alleen een tummy tub aan te schaffen. Mocht het nodig zijn kunnen wij altijd nog een badje aanschaffen. Na de kraamweek zal ze toch mee onder de douche gaan, veel makkelijker
 • Billendoekjes bakje – Ik ben echt te lui om elke keer een nieuw pak doekjes in het bakje te doen, en heb de pakken billendoekjes ook overal door het huis heen liggen. Niet handig dus om één bak te hebben waar de billendoekjes in kunnen. Mijn billendoekjes drogen ook nooit uit aangezien ik ze veelvoudig gebruik.
 • Voetenzak autostoel – Bij beide kinderen had ik niet een speciale voetenzak voor in de autostoel. Ik nam gewoon altijd een klein fleecedekentje mee (deze koop je bij de zeeman heel cheap!)
 • Slabbers – In het begin heb ik altijd hydrofiele luiers gebruikt om het spuug op te vangen en daarna gebruikte ik het liefst silly billyz (of de verfschortjes van de Ikea) deze kun je namelijk veel beter schoonmaken.

Welk item vond jij echt onnodig?

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

6 Comments

 • Reply Fem

  Grappig, dit is blijkbaar echt heel persoonlijk! Ik zweer bij de magnetronsterilisator, het babybadje en de luieremmer 🙂

  11/07/2017 at 7:50 am
  • Reply Patricia | TwijfelMoeder

   Eens. Worden hier ook fanatiek gebruikt. Zijn items die je vaak wel van bekenden kunt lenen of tweedehands kopen dus ook geen grote investering. Wij gebruiken de luieremmer zelfs nog uit mijn tijd (33jaar geleden én sluit heel goed af).

   12/07/2017 at 6:43 am
 • Reply Nele Deneut

  Baby badje vond ik ook heel handig en een tummy tub vonden wij dan weer niet zo leuk.
  Maar luieremmers zijn dan weer totaal overbodig. Een gewone goed-sluitende vuilbak kan ook prima als je wekelijks je zak ververst. Die bumbo stoeltjes zijn ook overbodig.

  11/07/2017 at 9:32 am
 • Reply M.

  Grappig, dat het bij elk gezin/mama anders kan zijn… magnetronsterilisator heb ik MEGA veel gebruikt (ik kolfde veel), had ook het idee dat het beter schoon en steriel werd door de stoom dan in zo’n pan, zowel tummytub en babybadje veel gebruikt,kan ook prima in de douchebak staan waar mijn kleintje later nog veel plezier mee heeft beleefd, ook lekker kliederen met water in dat babybadje op het balkon toen ze ouder was… billendoekbakjes ook ideaal, ik kocht een zwaardere stalen tissuehouder die ook goed bleef staan wanneer ik er een doekje uittrok/ wat vaak niet het geval is wanneer je de billendoekjes gebruikt zonder houder en ook de voetenzak autostoel vond ik ideaal. Met een winterkindje heb ik er veel gebruik van gemaakt. Ik koos er vaak voor om een dikker vestje aan te doen/i.p.v. dikke winterjas of sokjes i.p.v. schoenen en merkte ook dat ze daardoor ook veel beter in de gordels vastgezet kon worden. En ook veel gebruikt gemaakt van grote stoffen slabbers. Die plastic dingen vond ik juist super irritant. Het zag eruit en voelde elke keer zo alsof ze in hun regenjas aan aan het eten waren.

  11/07/2017 at 11:05 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Het navelbandje. Ik weet nou nog steeds niet waarvoor dat diende.

  11/07/2017 at 11:25 am
 • Reply Jodi - liefthuis

  Silly Billy’s zijn de bom. Badje, luieremmer, magentronsterilisator en het bilkendoekjes bakje heb ik hier wel veel gebruikt. Grappig die verschillen.

  11/07/2017 at 1:50 pm
 • Leave a Reply