Happy momlife

shutterstock_398753158
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Items van de babyuitzetlijst die je niet nodig hebt

Als je zwanger bent vliegen de uitzetlijstje om het hoofd heen. De één nog uitgebreider dan de ander. Tja op zich logisch iedereen heeft andere wensen toch? Ook ik heb menig uitzetlijst in mijn handen gehad en items gekocht die ik eigenlijk niet nodig had. Welke items dat waren? Dat vertel ik in dit blog. 

  • De luieremmer – Dit vind ik misschien wel één van de grootste onzin dingen die je kunt aanschaffen. Waarom? Wij gebruiken luierzakjes (niet heel goed voor het milieu, maar wel fris) hier doe ik de luier in en knoop ik dicht. Meestal gaan ze direct naar de container en een enkele keer spaar ik ze op bij de achterdeur. Ik vind het echt zo’n onzin om zo’n dure luieremmer te kopen waarbij de navullingen ook nog eens belachelijk duur zijn.
  • Magnetronsterilisator – Tja.. ik heb zo’n ding gehad bij Aron en eigenlijk nooit gebruikt. Ik vond het veel makkelijker om gewoon een pan op het vuur te zetten en hierin de flesjes uit te koken.
  • Neuspompje – Ik vond die dingen maar eng, een beetje met een pompje in het neusje van je kleintje lopen blazen. Ik maakte het neusje vaak schoon onder de douche, even stommen en je hebt het er allemaal zo uit. Geen enge dingen met pompjes en lucht.
  • Babybadje – Deze hebben wij bij Sofie eigenlijk niet gebruikt en was zonde en een sta in de weg. Wij deden Sofie elke keer in een luieremmer en hebben daarom deze keer besloten om alleen een tummy tub aan te schaffen. Mocht het nodig zijn kunnen wij altijd nog een badje aanschaffen. Na de kraamweek zal ze toch mee onder de douche gaan, veel makkelijker
  • Billendoekjes bakje – Ik ben echt te lui om elke keer een nieuw pak doekjes in het bakje te doen, en heb de pakken billendoekjes ook overal door het huis heen liggen. Niet handig dus om één bak te hebben waar de billendoekjes in kunnen. Mijn billendoekjes drogen ook nooit uit aangezien ik ze veelvoudig gebruik.
  • Voetenzak autostoel – Bij beide kinderen had ik niet een speciale voetenzak voor in de autostoel. Ik nam gewoon altijd een klein fleecedekentje mee (deze koop je bij de zeeman heel cheap!)
  • Slabbers – In het begin heb ik altijd hydrofiele luiers gebruikt om het spuug op te vangen en daarna gebruikte ik het liefst silly billyz (of de verfschortjes van de Ikea) deze kun je namelijk veel beter schoonmaken.

Welk item vond jij echt onnodig?

Facebook Comments

Share this post