Happy momlife

hellofresh 2
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Is onze eetkamertafel te klein?

Inmiddels groeit ons gezin flink, oké wij zijn nu wel klaar met groeien. Ook ons huis is inmiddels gegroeid en onze meubels worden ook steeds meer aangepast aan een groot gezin. Op dit moment zitten wij er aan te denken om onze eetkamertafel te vergroten, want een tafel van 120 bij 120 is best klein met mini mensjes die steeds groter worden. 

In ons vorig huis konden wij geen grote tafel kwijt en waren wij genoodzaakt om een kleine tafel te maken/aan te schaffen. Onze voorkeur gaat uit naar industriële tafels, dit past goed bij ons en bij de rest van ons huis. Een mooie grote robuuste tafel die een echte eyecatcher in ons huis gaat zijn. Onze eettafel wordt veel gebruikt en moet dus ook tegen een stootje kunnen, maar moet ook voldoende ruimte hebben om lekker lang aan te tafelen, lekker te knutselen of de hele avond spelletjes aan te doen. In ons eetkamer gedeelte past een grote tafel en de meeste eetkamer meubels vind ik te klein voor ons gezin. Houten vergadertafels zijn ook nog een optie om neer te zetten. Deze zijn groot en zien er niet direct uit als een vergadertafel.

Het moet in ieder geval een grote tafel zijn met een houten blad en een metalen onderstel. Dit hebben wij nu ook en deze combinatie vind ik erg stoer staan. Daarnaast moet het tafelblad uit één geheel bestaan en niet zoals nu uit meerdere planken. Met kinderen gaat hier alles tussen zitten en het eruit halen is een rot klus waar ik liever mijn tijd niet aan wil besteden. Eromheen willen wij graag mooie bruine leren stoelen of de hippe stoelen die wij nu eromheen hebben staan plus een bankje in dezelfde stijl als de tafel. Een bankje is ideaal voor kinderen en tijdens verjaardagen en etentjes (er kunnen lekker veel mensen op zitten). Het liefst ook nog een bijpassende salontafel zodat alles één geheel is en blijft.

Wij willen gaan voor groot en gezellig. Hebben jullie een grote eetkamertafel in huis staan? Op Pinterest ben ik al flink inspiratie aan het opdoen. 

Facebook Comments

Share this post