Comments (3)

Ik werk wel als moeder zijnde, maar meer omdat wij financieel geen andere keus hebben. Wel heb ik zo’n flexibele werkgever dat ik klaar met werken ben zodra Keano uit is. Als er ooit een tweede komt wil ik absoluut wel een dag minder gaan werken (mijn vriend trouwens ook) en ik weet dat dit bij mijn werkgever ook mogelijk is. Ik vind het heerlijk om naast ‘mama’ op het werk gewoon even ‘Angelique’ te zijn. Ik ben ook lang thuisblijfmama geweest en miste de sociale contacten, kwam denk ik vooral ook omdat ik geen andere moeders in mijn omgeving had.

Het is zo’n herkenbaar gevoel, vooral de laatste weken stel ik mij regelmatig dezelfde vraag…

Ik ben moeder en werk drie dagen per week in de kinderopvang. Ik vind het hartstikke mooi werk en ik haal er veel voldoening uit, maar ook zou ik heel graag thuisblijfmoeder zijn. Gewoon lekker alleen maar voor mijn dochtertje zijn en zoveel mogelijk tijd met haar doorbrengen. Haar eerste levensjaar lijkt omgevlogen en nu is dat ook alweer 4 maanden geleden. Ik heb het gevoel ik knipper met me ogen en ze dan opeens weer een paar maanden ouder is. Maar of dat nou minder gaat zijn als ik zou stoppen met werken? En daarnaast is er ook gewoon nog het financiele plaatje. Tuurlijk zal het allemaal wel kunnen en gaan. Er zijn immers ook gezinnen waarbij (met welke reden dan ook) beide ouders niet werken en daar lukt het ook. Maar we zullen dan wel heel kritisch naar onze uitgaven moeten gaan kijken en een aantal (luxe) dingen moeten gaan laten.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP