Happy momlife

trouwen 5
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik wil je in een doosje doen

De laatste week is het allemaal wat onrustiger hier in huis. Logisch ook, want onze grote vent heeft iets te verwerken. Iets waarvan je hoopt dat je uk het niet hoeft te verwerken. Het liefst zou ik hem 24/7 vasthouden, maar ook hij moet leren dat sommige dingen bij het leven horen. Dit hoort niet perse bij het leven, maar het komt voor en het zal misschien wel niet de laatste keer zijn dat hij met dit moet dealen. 

Ik wil je in een doosje doen
Je beschermen tegen het leven 

Maar je zal moeten leren dansen in de zon 
en leren vechten in de regen 
– lief leven – 

De afgelopen weken voelde ik mij een leeuwin, ik moest mijn kroost beschermen tegen al het kwade dat er in de wereld gebeurt. Maar ik besefte mij ook dat ik ze moet leren omgaan met ingrijpende gebeurtenissen en ze leren vertrouwen op ons gezin. Ik moet Aron leren dat ie ons alles kan vragen en alles mag vertellen, omdat het dragen van verdriet of onrust daardoor makkelijker wordt. Het koste mij een week om tot hem door te dringen, slapeloze nachten voor ons allebei. Aron is een heel gevoelig jongetje en alles lijkt altijd wel 3x zo hard bij hem binnen te komen.

Ik schreef het eerste stuk van dit blog een paar weken geleden. Inmiddels zijn wij een paar weken verder en merk ik dat het mij nog raakt. Afgelopen week waren wij met een groep vriendinnen een wijntje aan het drinken en daar kletsen wij eigenlijk voornamelijk over het gezinsleven. Ook dit kwam aan bod en ik merkte dat het mij nog steeds raakt. Het stukje waarop ik naar mijn kind toe wilde, maar nog niet kon. En het stukje waarop ik hem zag worstelen met alle emoties en vragen die er vrij kwamen.

Inmiddels is het weer rustig. De vele vragen zijn beantwoord in hoeverre wij dit konden en wilden beantwoorden. Wij willen altijd zo eerlijk mogelijk zijn tegenover de kinderen. En ik merk dat dit heel goed heeft gewerkt. Wij merkten dat ie het zelf kon verwerken met een beetje hulp en sturing vanuit ons. Er was veel onrust en er waren veel momenten waarop hij boos werd uit het niets. Gelukkig zijn die buien over.

Mijn moeder gevoel werd alle kanten op gesleept, maar inmiddels ben ik blij dat ik de rust weer in huis heb gekregen. Er zullen nog vragen komen, dat mag en dat hoort erbij. Ik ben blij dat wij als ouders hem hebben kunnen helpen door extra te knuffelen en vragen te beantwoorden waar nodig.

Ik heb deze blog geschreven om mijn gevoel als moeder te uiten. Maar vind het niet nodig om te vertellen wat er daadwerkelijk gebeurt is. Het is voor de één misschien een vage blog, voor mij is het een manier van uiten en daarom ben ik 7 jaren geleden ook begonnen met bloggen. Het doel van dit blog was om mijn struggles als moeder te delen. En gelukkig krijg ik ook vele lieve reacties van moeders die het herkennen <3 

Facebook Comments

Share this post