Happy momlife

Foto2527s2520Damyan252025262520Aron2520260
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik was een tienermoeder

25 augustus 2010 de dag waarop mijn leven op z’n kop stond. Dit is namelijk de dag waarop ik de eerste echo had bij de verloskundige en ik erachter kwam dat ik al 25 weken zwanger was van een zoon. Mijn relatie was net weer aan, nadat wij ongeveer 3 maanden uit elkaar waren geweest. Samen stapten wij het avontuur in en werd ik op mijn 18e moeder, een tienermoeder. 

Vanaf het begin heb ik al een groot hekel aan het woord tienermoeder. Ja ik was nog net een tiener en ik werd moeder inderdaad, maar de associatie die er rond tienermoeder hangt vond ik storend. Nu kun je denken; daar trek jij je dan toch niks van aan, maar zo makkelijk ging dat helaas niet. Je voelt de mensen kijken, je hoort de mensen praten en dit alles zorgde ervoor dat ik een bewijs drang kreeg. Ik wilde mensen graag laten zien dat je als tienermoeder de boel ook goed kunt doen. Dat je nog samen kunt zijn met de vader van je kind en dat ook nog prima een studie kunt volgen en afronden. Nu blijkt dit tegenwoordig steeds vaker zo te gaan en zijn er ook veel instanties die jonge moeders hierbij helpen. Godzijdank!

Maar tienermoeder, met mijn 18 toen bijna 19 jaar was ik natuurlijk niet heel erg jong, maar een tienermoeder was ik nog zeker. Dit had voordelen maar ook nadelen. Mensen die je nakijken en mensen die over je praten. Maar ook voordelen en 1 daarvan is toch de hulp die je van de gemeente kunt krijgen zodat je toch je opleiding afmaakt en werkt aan je toekomst. Dit heeft er voor gezorgd dat wij samen wel aan de studie konden. Nu blijkt dit wel per gemeente te verschillen, dus mocht jij in dezelfde situatie zitten dan zal ik je zeker adviseren om contact op te nemen met de gemeente waar je woonachtig bent.

Dankbaar 

Ik heb een periode gehad waarbij ik het heel moeilijk had dat mijn leven anders liep als dat hij daadwerkelijk is gelopen. Maar met de juiste hulp heb ik dit gevoel om kunnen draaien naar een gevoel van dankbaarheid. Ik heb namelijk lang getwijfeld over wat ik met mijn leven wilde doen en uiteindelijk heb ik de mooiste taak in mijn armen gelegd gekregen. Het moederschap is voor mij het mooiste wat mij is overkomen en ik zou het voor geen goud willen missen. De periode dat ik erdoorheen zat kwam mede door mezelf ik had zoveel druk op mijn schouders gelegd door mijn grote prestratiedrang. Maar werd ik hier wel gelukkig van? Nee! Een wijze les waar ik op tijd achter kwam voordat ik mezelf helemaal kwijt raakte. Ik heb ruim een half jaar thuis gezetten destijds om uit te zoeken wat ik nu echt wilde. Conclusie was dat ik het gelukkigst ben bij mijn gezin.

Hoe oud was jij toen je moeder werd? 

Facebook Comments

Share this post