Happy momlife

921557_4751409503658_816158310_o
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik voelde mij onveilig in mijn eigen huis

Sinds ik kinderen heb gekregen slaap ik eigenlijk helemaal niet zo diep meer. Heel fijn natuurlijk dat je licht kunt slapen en niet mega moe bent overdag. Maar het heeft ook nadelen, ik hoor niet alleen mijn kinderen ik hoor ook heel veel omgevingsgeluiden. Zo hoorde ik een paar jaren geleden iets heel bijzonders in onze tuin.

Wij woonden een aantal jaren aan de rand van een industrieterrein met een benzinepomp achter ons huis. Dit heeft mij altijd een veilig gevoel gegeven, het was een doorgaande weg en de benzinepomp was altijd wel iets te doen. Maar één nacht veranderde alles, ik hoorde geluiden, maar durfde niet te kijken.

Vreemde geluiden

Ik ben dus echt een dikke vette angsthaas en wij hebben geen alarminstallatie in en om ons huis dus ik kan mezelf helemaal gek maken. Die bewuste nacht hoorde ik als eerste een scooter bij ons achter het huis komen, bijzonder, want niemand had een scooter bij ons. Daarna hoorde ik geklets van twee mannen en later hoorde ik ze met een hamer of iets anders sterks slaan. Ik heb toen de lamp aan gedaan en binnen no-time waren ze weg. Ik dacht ik kan wel gaan kijken o.i.d. maar straks doen ze wat. Door de lamp aan te doen kon ik ze misschien afschrikken. Een goede gedachten want heel snel vertrok de scooter weer en kon ik verder slapen. Ik durfde toen nog steeds niet te kijken wat in de tuin lag.

Was er ergens ingebroken?

De volgende ochtend toen ik wakker werd en de gordijnen open deed zag ik een “ding staan in onze tuin”. Na wat speurwerk op internet kwam ik erachter dat er ingebroken was bij een bedrijf op het industrieterrein en dat het enige wat ze kwijt waren een apparaat was voor koffie. Ik ben naar buiten gegaan en heb daar gekeken of dit daadwerkelijk zo’n apparaat was. Daarna heb ik de politie gebeld, zodat ze het apparaat hebben kunnen ophalen. Ik heb blijkbaar de lamp op tijd aangedaan, want het apparaat was nog niet opengebroken. Een Alarmsysteem zakelijk zal voor zo’n bedrijf ook wel handig zijn.

Sindsdien ben ik eigenlijk nog alerter geworden op geluiden in de nacht, maar ook op gewone momenten wanneer ik niet thuis ben kan ik piekeren over de veiligheid van ons huis. Je hebt geen invloed op wat inbrekers denken en wanneer ze toe slaan. Laten we hopen dat wij in ieder geval niet zo iets hoeven mee te maken, want het lijkt mij niet fijn om mee te maken.

Een alarmsysteem kan er bij helpen om je veiliger te voelen in je eigen huis. Je kunt er beter door slapen, maar ook als je de deur uit bent kan het een veilig gevoel geven. Een camera bijvoorbeeld, dan kun je wanneer jij wilt even inchecken bij je eigen huis om te zien of alles nog goed gaat. Ik denk dat dit je veel rust kan geven wanneer je op vakantie bent bijvoorbeeld.

Hebben jullie een alarmsysteen? Of ooit iets geks meegemaakt?

Facebook Comments

Share this post