Happy momlife

DSC_0265
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik vind het pittig!

Toen ik zwanger was hoorde ik vaak aah zo’n derde doe je er zo bij. Daar hoopte ik stiekem ook op, maar in mijn achterhoofd hield ik mij vast aan dat ik niet nog een keer zo’n makkelijke baby kon krijgen. Aron en Sofie waren beide hele makkelijke baby’s en dat besef ik mij nog meer nu met Fleur. En dan is Fleur nog niet eens extreem lastig, maar voor mij is het nieuw en onwennig en een zoektocht.

Reflux 

Aron en Sofie waren heel makkelijk, sliepen goed en hebben beide bijna nooit gespuugd. Droombaby’s noem ik het. Je legde hun weg en ze vielen in slaap, werden wakker voor eten waren even wakker en vielen zelf weer in slaap. Super makkelijk dus. Tijdens mijn zwangerschap van Fleur zei ik al dat het een heel ander kindje is en dat klopt ook met hun ze nu uit mijn buik is. Het begon allemaal met het spugen ze spuugde zoveel en het maakte mij mega onzeker. Uiteindelijk hebben wij de juiste voeding (hero comfort) gevonden en gaat het daar een stuk beter op. Toen ging de reflux over naar verborgen reflux en had ze veel last van maagzuur. Huilen, ontroostbaar en mega zielig dit was ik niet gewend en heb echt avonden gehad dat ik met mijn handen in het haar zat en heel hard mee kon huilen. Fleur heeft medicijnen gekregen voor de verborgen reflux en dat lijkt wel het ergste weg te halen, maar helemaal weg is het nog steeds niet. Van de medicijnen kreeg ze hele erge krampjes en begon dat verhaal weer opnieuw. Weer veel huilen, ontroostbaar zijn en alleen maar bij mij willen slapen. Op een gegeven moment is mijn lampje ook uit en op dit moment ben ik op het punt gekomen dat ik niet meer kan. Ik krijg niks meer uit vingers waardoor het bloggen er soms bij in schiet. Geen prioriteit zal je denken, maar het wel mijn manier van inkomsten die wij niet kunnen missen.

Slechte slaper 

Waar Aron en Sofie goede slapers zijn is Fleur ook hierin een heel ander persoontje. Ze slaapt ’s nachts door en dat is absoluut heel luxe en dat besef ik mij ook. Maar overdag en ’s avonds is het een drama. Ze heeft nog geen enkel dutje boven in haar bedje gedaan, omdat ze gewoon niet slaapt. Nu heb ik ontdekt dat onze nieuwe kinderwagen (maxi-cosi nova) schuiner loopt en met een handdoek eronder slaapt ze dus gewoon in de wagen! Een uitkomst. Afgelopen vrijdag was het voor het eerst een hele middag stil in huis. Fleur sliep in de wagen (wel in de Swaddleme) en Sofie sliep boven. Aron was lekker aan het spelen en ik genoot van de rust die ik had. Even geen baby boven op mij die ontroostbaar is. ’s Avonds slaapt ze helemaal niet en is het al een geluk als ze bovenop mij slaapt en niet huilt.

Alles komt goed 

Ik heb altijd een hele goede mantra “alles komt goed” en dat denk ik nu ook, maar zoals het nu gaat vind ik het pittig en vrije tijd is gewoon heel erg nihil. Ik doe Ro geen plezier om lang weg te gaan en dat snap ik daarom beperk ik mezelf daarin. Ik weet ook dat wanneer ik wel weg ga ik helemaal niet relaxt ben, omdat ik weet hoe Fleur is en dat ze bij mij gewoon het meest tevreden is. Ook uit logeren of een moment oppassen zal nog wel even duren, omdat ze gewoon haar gebruiksaanwijzing heeft en ik wil dat ze zo comfortabel mogelijk is. Ze heeft al genoeg te lijden (gehad) en het is wel even klaar zo. Hopelijk werkt haar voeding snel en worden haar darmen ook weer rustig, zodat wij weer vooruitgangen kunnen zien en krijgen in plaats van elke keer een meisje dat onwijs verdrietig is.

Facebook Comments

Share this post