Comments (10)

Ik wilde ook niet meer zwanger worden. Wij hebben besloten dat mijn man zich liet steriliseren. Voor mannen is het veel minder ingrijpend. Binnen een half uurtje wandelen ze weer naar buiten. Ook kost 't maar 300 euro, al hadden wij berekend dat een simpele aanvullende verzekering minder dan 300 euro kostte en hebben wij 't zo geregeld. Geen kindjes meer, geen hormonentroep in m'n lijf en geen condooms, ideaal!

Ik ben overgestapt op een spiraaltje. Nog wel wat hormonen, maar veel minder dan bij de pil, waar ik ook niet meer op hoef te letten dat ik deze (op tijd) neem. En een superfijne bijkomstigheid: geen menstruaties meer! Zo fijn! Daar ben ik nou eenmaal niet dol op en met het feit dat ons gezin ook compleet is, vind ik het helemaal frustrerend… Ik ben blij met deze stap!

Ik gebruik de mirena spiraal, vooral vanwege mijn menstruatieklachten. Ik ben er echt super blij mee, had hem veel eerder moeten nemen.

Ik reageer alleen niet goed op hormonen.

Bij ons was nr 2 al een verassing dus toen die 4 maand was is de man gesteriliseerd. Het liefst zou ik ook willen maar dat wordt niet vergoed. Al is het alleen al om niet meer ongesteld te worden.
Hij heeft trouwens gezegd omdat ik al 2keer zwanger ben geweest enzo is het nu zijn beurt. Na ren paar maanden krijg je onderzoeken of de zaadjes echt niet meer werken dus heel goed.

Zelf heb ik een koperspiraaltje. Zeer tevreden. Wou geen hormonen meer in mijn lijf.

Is het ook een optie voor jullie als Robert zich laat sterilliseren? Ik ben momenteel zwanger van ons 8e kind en wij hebben onlangs een gesprek bij onze huisarts gehad dat we het gezin echt als compleet ervaren en Joris zich laat sterilliseren zodra dit kindje geboren is. (Nog in de kraamvakantie)

Voor ons een heel bewust besluit. Hier is ook een gespecialiseerde huisarts die de "operatie" uitvoert in zijn eigen praktijk. Dat drukt de kosten aanzienlijk.

Kosten voor een vasectomie in ons ziekenhuis zijn 800-900euro maar dit schijnt per ziekenhuis te kunnen verschillen. Die huisarts doet het hier voor 275euro. En het is echt geen louche gebeuren maar gewoon echt een nette behandelkamer. Overigens zijn de sneetjes die ze ervoor maken zo klein dat er niet eens meer hechtingen nodig zijn. Het is voor een man echt maar een kleine ingreep om te ondergaan. Fysiek in elk geval, mentaal durf ik niet te zeggen. 😉

In ieder geval de moeite waard misschien om je eens in te lezen, en bij je eigen huisarts eens te informeren. Dat jullie jong zijn hoeft echt niet perse een probleem te zijn, als je met je eigen huisarts (die jullie ook kent) in gesprek gaat en samen goed alle voors en tegens afweegt.

Ik ben maar iets ouder dan jij maar verdraag hormonale anticonceptie ook erg slecht. Ik las ook nog ergens in de comments dat iemand zelf ook wel gesterilliseerd wilde worden om niet meer ongesteld te worden. Je zou het even na moeten zoeken om zeker te zijn, maar ik ben er vrij zeker van dat je als vrouw gewoon blijft menstrueren ook na sterillisatie.

Veel succes met het nemen van een goed besluit!

Lieve groetjes, Marieke

Hee Marieke,

Ik dacht toevallig vorige week nog aan je! Was benieuwd hoe het met je ging. Wat leuk dat ej een berichtje achter laat en WAUW zwanger van nummer 8, wat een rijkdom!

Ik ben stiekem wel heel benieuwd hoe je alle ballen hoog kan houden.

Ro gaat sowieso heen, maar ik wil geen risico's dus eigenlijk gewoon allebei..

Het klopt inderdaad dat je menstruatie sowieso blijft.

Succes met je zwangerschap en geniet van deze laatste keer! Lieve groet, Joyce!

Alle ballen hoog houden…. Tja, we maken best lange dagen maar met liefde. Verder hebben we in deze jaren weinig tijd voor hobbies maar dat nemen we voor lief.

Onze oudste Eva is inmiddels 10 en een half en een heel zelfstandige dame. Julian is 9 en Viënne 8. Zij kunnen echt wel veel zelf en zijn best hulpvaardig. En ik ben thuismama gebleven. Bloggen is een droom, maar daar heb ik echt nog te weinig tijd voor. Ik denk dat opoffering het antwoord is in deze jaren om alle ballen hoog te houden. Maar ze zijn het ontzettend waard om je tijd in te investeren, dat kun jij vast be-amen. Neemt niet weg dat ik er ook heus wel eens een dagje doorheen zit of uitroep dat de kwekjes even op slot moeten voor 10minuten stilte.

Onze jongste Charlotte is inmiddels alweer 2 geworden en de baby verwachten we in mei. Ik lees bijna dagelijks even je site. Dus ik zal wel eens vaker reageren.

Superleuk om te zien hoe je het allemaal aanpakt!!!

Marieke

Wat leuk om hier een reactie van jou te lezen Marieke 🙂 Vroeger las ik je blogs bij babybytes, ben je daar nog te vinden?
Stiekem ben ik wel benieuwd naar de namen en leeftijden van je andere kids. Ik kan me nog herinneren dat je zwanger was van zoon William…

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

SCROLL TO TOP