Happy momlife

36 weken
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik overweeg sterilisatie

Vanaf de geboorte van Fleur roep ik heel hard dat ik geen kinderen meer wil. Of eigenlijk riep ik dit al toen ik net zwanger was van Fleur. Ik word namelijk ziek tijdens de zwangerschap, zo ziek dat ik niks meer kan. Niet zo ziek dat ik in het ziekenhuis kom te liggen, maar echt functioneren kan ik ook niet. Hierdoor ben ik niet heel erg leuk tijdens de zwangerschappen.

De gedachten dat het mogelijk is om zwanger te worden maakt mij heel onrustig. Ik ben dan ook iedere maand blij dat ik ongesteld ben of dat een test negatief is. Ik heb namelijk standaard testen in huis om mijn hoofd rustig te maken. Zwanger raken is dus een grote angst voor mij. Ik heb al eens mee gemaakt dat ik ongepland zwanger raakte dus vertrouwen in heel veel anti conceptie is er ook niet. Tel daar bij op dat ik van de prikpil alleen maar aan het bloeden was..

Wij hebben het regelmatig over sterilisatie. Voor ons beide is dit een optie en beide vinden wij het geen probleem om dit te doen.  Binnenkort zullen wij hier dan ook gewoon stappen in ondernemen. Soms denk ik wel eens dat ik mijn eisprong en hele gebeuren wel wil over geven aan iemand die niet zwanger kan raken, want van mij hoeft het niet meer.

Ik ben te jong

Helaas is het niet zo makkelijk om zelf te gaan voor sterilisatie. Ik ben net 27 jaar en heb niet bepaald medische redenen waarom ik het zou moeten krijgen. Daarnaast heb je een flinke verzekering nodig en moet je ook nog eens geluk hebben dat je verzekeraar dit wil vergoeden. Ik ga er dus vanuit dat ik dit allemaal niet kan. Het kost ongeveer €1500 en met de plannen die wij de komende jaren hebben is het gewoon heel veel geld.

Of het uiteindelijk ooit gaat gebeuren moet de tijd zich uit wijzen, ik sta er in ieder geval open voor en zal binnenkort ook met de huisarts alle opties bespreken die ik heb. Een pil of prikpil is voor mij niet voldoende, de pil vertrouw ik niet en de prikpil heb ik teveel last van. Ik ben benieuwd met welke optie de huisarts komt, om mijn angst wat verder weg te nemen.

Wat voor anti-conceptie gebruik jij?

Facebook Comments

Share this post