Happy momlife

img_1247
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik kon geen plant in leven houden, en nu?

Tot een jaar geleden liet ik zelfs een vetplant die geen water hoeft dood gaan. Toen wij vorig jaar naar dit huis verhuisden kregen wij een aantal planten cadeau. Het past bij wat wilden in dit huis dus moesten wij er ook moeite voor doen. Ik ben nogal goed in het ombrengen van planten. Maar daar is verandering in gekomen, want tegenwoordig krijgen mijn planten de juiste hoeveelheden water, hebben mijn planten een naam en zet ik ze op plekken neer die goed voor ze zijn. Ik ben een plantenmoeder geworden, je moet toch wat als je kinderen groot worden.

Van de ene plant kwam de andere plant. En tijdens de corona tijd kwamen er opeens een heleboel planten binnen. Al deze planten leven nog steeds. In het begin gebruikte ik een app om onze kamerplanten op tijd water te geven. Maar inmiddels zit het helemaal in ons ritme. Of nou ja er zijn planten in huis die gaan hangen zodra ze dorst hebben, en dan geven wij alles direct water. Inmiddels hebben wij een heleboel mooie planten in huis staan en zijn wij nog lang niet klaar met het sparen van planten.

Ik wil namelijk nog graag een grote ficus in huis, wij hebben al een kleine ficus en ik vind het zulke mooie groene planten. Daarnaast wil ik ook nog graag een grote bananenplant in huis. Alhoewel ik denk dat deze komt zodra de kerstboom uit het huis is. Niet dat de kerstboom nu al staat, maar het scheelt wel een heleboel schuiven de komende tijd. En een kerstboom is ook groen natuurlijk ;).

De planten in ons huis blijven tegenwoordig dus leven waardoor ik zin heb om nog meer plannen te kopen voor in huis. Op onze kamer hebben wij een Aloë Vera staan. Bij de kinderen op hun kamers wil ik ook een aloë vera plant neerzetten en een lepelpland. Ik las op een blog namelijk dat deze planten ideaal zijn voor de luchtzuivering in de slaapkamer. Daarnaast vind ik ze ook erg leuk staan.

Ik heb nog genoeg plantenwensen voor in huis, ik vind het levendig en sfeervol staan. Maar de nieuwe planten moeten nog even wachten, want er moeten eerst nog wat klusjes gedaan worden. Daarnaast wil ik eerst nog graag de kerstboom neerzetten voor ik mijn huis vol zet met grote planten. Alhoewel de planten op de kamers van de kinderen nu al wel kunnen natuurlijk.

Facebook Comments

Share this post