Persoonlijk

Ik kies voor geluk

Het leven heeft meerdere diepte punten gekend. Diepte punten die later hoogtepunten werden, maar ook dieptepunten die dieptepunten bleven. Toen ik mijn blog veranderde van mamajoyce naar joyfromjoyce.nl had ik daar een goede reden voor. Ik wilde mijn enthousiasme overbrengen op anderen, mijn blijdschap. De periode daarna verliep anders waardoor het vaak minder vrolijk was dan ik mezelf had voorgesteld. De realiteit en de manier waarop ik besloot te gaan leven. 

Maar… dit wil ik niet langer. Lang genoeg heb ik getreurd over dingen die zijn gebeurd. Het is tijd om vooruit te kijken en dingen vanuit het verleden een plekje te geven, zodat ik verder kan. Verder op zoek naar de ware ik, de echt Joyce. Diegene die ik 7 jaar geleden gedeeltelijk kwijt raakte door de impact van ons nieuwe leven. Ons leven is jaren lang een achtbaan geweest met meerde loopings, scherpe bochten. Het is tijd voor rust en geluk. Afgelopen weken heb ik het al vaker aangegeven en ik denk dat het uit mijn blogs wel duidelijk is geworden dat het leven niet altijd fleurig is. Vooral de laatste tijd komt dit nogal op mij af. Ik denk vaak dat ik bepaalde gebeurtenissen wel verwerkt heb, maar erover praten vind ik nog steeds moeilijk. Of nou ja ik kan er oppervlakkig over praten, maar zodra ik dicht bij mijn gevoel kom dan is mijn verhaal afgelopen.

Ik wil terug naar het gevoel waarmee ik ooit joyfromjoyce ben begonnen. Ik wil mijn blijdschap delen, die er echt nog wel is hoor. Ik wil delen waar ik dankbaar voor ben en ik wil andere vrouwen en moeders inspireren om van alles uit het leven te halen naast hun gezien. Ik wil hun laten zien hoe ik het als moeder doe. Hoe ik fouten maak en weer op sta. Maar vooral hoe ik geniet van mijn kinderen en van het gezinsleven. Daarbij ben ik het suffe thuisblijfmoeder gehalte zat en wil ik meer actie in mijn leven. Klinkt lekker ambitieus of niet? Leuke dingen doen met de kinderen. Ook al zijn het de kleine dingen. Ik ben momenteel echt een (t)huis muts terwijl waar wij nu wonen zulke fijne plekjes buiten heeft.

Hoe ik dit ga bereiken? Eerlijk gezegd heb ik geen idee. En doe ik maar wat, maar dat gaat mij niet verder helpen. De komende tijd ga ik concrete plannen maken. Wat wil ik? Hoe wil ik dit? De eerste stap zette ik al door te beginnen met weight watchers en door weer te gaan sporten (ik gebruik de app van Rico Verhoeven)en daar door voel ik mij weer een stuk beter. Maar er is meer. Geluk is niet alleen hoe je er uit ziet en zit niet alleen in de voeding die je naar binnen werkt. Het zit vooral in je hoofd. Het is tijd om de positieve dingen in het leven te benadrukken en de negatieve dingen meer te laten varen.

ik heb een aantal self-help boeken op mijn e-reader staan en hoop hiermee ook mezelf weer wat gelukkiger te krijgen en zodat ik weet wat lekkerder in mijn vel kom te zitten. Het klinkt allemaal zwaarder dan het is, want ik denk dat het gewoon een winterdip is en dat ik heel erg toe ben aan de lente/zomer. Deze koude dagen dat wij veel binnen zitten maken het ook niet makkelijker haha! Ik denk daarbij ook dat het heel goed is om aan je zelf te blijven werken en dat is wat ik nu ga doen.

Hebben jullie ook last van een winterdip? 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

1 Comment

  • Reply Meryll

    Oei, heel herkenbaar hoor Joyce. Ik ben echt een super positief iemand, maar merk dat mijn energie en enthousiasme ver te zoeken is door het weer. Ook een winterdip dus, terwijl ik normaal echt niet gevoelig ben voor dat soort dingen. Onderschat ook niet hoe druk een gezin met 3 kindjes is! Mijn jongste is iets jonger dan Fleur, en ook ik wil heel graag mezelf terugvinden. Al denk ik toch echt dat ik gewoon veranderd ben,..

    01/03/2018 at 11:33 am
  • Leave a Reply