Happy momlife

vroeg opstaan
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik heb mijn wekker een uur eerder gezet, en dit is waarom

Als jij mij op Instagram volgt dan heb je het afgelopen week misschien wel voorbij zien komen. Ik heb namelijk besloten om mijn wekker een uur eerder te zetten. Een best wel impulsieve actie, maar ik merk aan mezelf dat het tijd is voor wat verandering aan mijn lijf en aan mijn ritme en ik heb besloten dit in de ochtend te doen haha! 

Het afgelopen jaar is niet heel makkelijk geweest met Fleur, de slechte nachten etc. Ik besloot daarom niet zo heel erg met mezelf bezig te gaan en alle pogingen om gezond te eten gooide ik ook aan de kant. Het werkte toch niet, want ik vergreep mij door de vermoeidheid toch weer aan ongezonde dingen. Een hele slechte gewoonte, ik weet het. En daarom is het tijd voor verandering.

Het slapen van Fleur lijkt langzaam beter te gaan en dat geeft natuurlijk lekker veel energie terug. Zo besloot ik afgelopen week mijn wekker een uur eerder te zetten om op dat moment te gaan sporten. Gewoon thuis hoor en ook niet te extreem direct. Ik doe weer de work-outs van Pop Sugar. Ik kan dan namelijk goed zelf bepalen voor welke work-out ik de energie heb. Ik hoop door het vroege opstaan meer te kunne halen uit mijn dagen, want het blijkt zo te zijn dat vroeg op staan je de meest productieve tijd oplevert. Plus een groot voordeel dat niemand om mij heen staat te dartelen. Want ook daar kan ik ’s ochtends heel onrustig van worden.

Daarnaast ga ik niet alleen vroeg op staan, ik heb ook besloten vanaf maandag weer goed te letten op wat ik eet. Het snoepgoed is op, de koekjes zijn op, de chipjes zijn op. Onze fruitschaal is gevuld, bakken met druiven in de koelkast en komkommers in overvloed. Allemaal dingen waar ik dol op ben! Ik ontbijt (wanneer ik vroeg wakker word) met een banaan en na het sporten neem ik nog een smart protein shake van body en fit. (Ik heb altijd strawberry milkshake en die is zo lekker!). Op de dagen dat ik niet sport wil ook goed ontbijten, maar dan is een protein shake niet nodig, dan kies ik ervoor om een smoothie te drinken op basis van yoghurt. (Ik ben dus iemand die voorheen geen ontbijt nam hé, dus dit is al een hele vooruitgang)

Nog nooit zo zwaar geweest… 

De weegschaal vermijd ik even, ik ben namelijk momenteel voor mijn doen best zwaar en ik ben niet eerder (niet zwanger) zo zwaar geweest en ik vind dat toch best een ding. Ik heb altijd moeite gehad met mijn gewicht en nu het boven een bepaald getal is vind ik het een ramp. Ik accepteer mijn lichaam niet op deze manier (klinkt heel streng, valt best mee) en daarom moet er iets veranderen. Ik wil namelijk fit en wat strakker in mijn kerst outfit zitten. Dit bereik je niet door af en toe een beetje te sporten. Maar een combinatie van gezond en gevarieerd eten en de juiste hoeveelheid beweging moeten het voor mij doen. Binnenkort ga ik een week lang een detox doen, om mijn lichaam te reinigen en mezelf een beetje uit het ongezonde eten ritme te halen. En dan moet het allemaal wel goed komen toch?

Facebook Comments

Share this post