Happy momlife

bevalling 2
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik heb geen foto’s van de bevalling

Toen ik zwanger was van Fleur gaf ik aan dat ik wel graag foto’s wilde van de bevalling. Ik had hierover een gesprek gehad met Ro en hij gaf aan dat hij een geboorte fotograaf niet zag zitten. Nadat wij hier regelmatig over hebben gesproken besloten wij het niet te doen. Ik hoopte daarbij wel dat Ro of iemand anders foto’s zou maken van de bevalling. 

Dit gebeurde niet, en dat snap ik ook best. Ik beviel namelijk in 2 uur en Ro was alleen maar bezig met spullen klaar maken, omdat het opeens zo snel ging. Daarnaast moest Ro tijdens de bevalling de verloskundige assisteren. De kraamverzorgster kwam was na de bevalling binnen, dus daar kon ik ook geen beroep op doen. Niet erg, dacht ik toen nog. Maar nu denk ik daar toch iets anders over.

Ik had graag gezien hoe ik er uit zie als ik beval. Niet perse omdat het een mooi gezicht is waarschijnlijk, maar gewoon om te zien hoe ik er uit zag. Hoe ik keek, hoe ik stond etc. Een geboortefotograaf was een goed idee geweest, maar gezien de snelheid van de bevalling was de fotograaf waarschijnlijk toch te laat gekomen. De kraamverzorgster kwam uit de zelfde regio als dat de fotografen hier komen en die was ook te laat. Een paar minuten na de bevalling zie de verloskundige wel of er nog foto’s gemaakt moesten worden en bij het doorknippen van haar navelstreng deed de verloskundige het ook, nadat Ro de nodige instructies had gekregen.

Lees ook: Charlotte haar mening/verhaal over foto’s van de bevalling. 

Oh ja de foto’s! 

Sofie haar bevalling ging plotseling heel snel, wij waren nog maar net in het ziekenhuis toen ik al aangaf dat ik moest poepen. Ik was binnen no time naar 10 cm ontsluiting gegaan. De camera zat nog in de tas en de bevalling was al snel achter de rug. Na de bevalling zei opeens iemand of er nog foto’s gemaakt moesten worden. Dus ook hier werden er geen foto’s gemaakt tijdens het hele proces.

Mijn eerste bevalling 

Bij de bevalling van Aron lag de camera klaar, wij waren al op tijd in het ziekenhuis toen waardoor alles klaar gelegd kon worden. Toen dacht ik nog niet na over foto’s tijdens het bevallen. Ik was 18 en wilde het allemaal het liefst zo snel mogelijk achter de rug hebben. Tijdens de laatste momenten van de bevalling stond er wel een verpleegkundige klaar met de camera. Er werden bij hem dus direct foto’s gemaakt toen hij eruit was.

Ik had graag geweten hoe ik er uit zag tijdens de bevalling. Ik kan het mij wel ergens inbeelden, maar daar blijft het bij. Heb jij foto’s van tijdens je bevalling? 

Facebook Comments

Share this post