Baby 3.0 zwanger

Ik ga voor een thuisbevalling

Als je mij langer volgt dan weet je dat ik bij Sofie een snelle bevalling heb gehad van nog geen 4 uurtjes, perfect vond ik zelf! Ik kon me geen fijnere bevalling wensen en kijk er ook heel positief op terug. Er is één ding waar ik spijt van heb rondom de bevalling en dat is dat ik alsnog naar het ziekenhuis ben gegaan. 

Toen ik zwanger raakte van Sofie wist ik het meteen ook deze bevalling ging ik weer in het ziekenhuis doen, want ik ging mezelf geen pijn laten lijden. Trok ik het niet? dan kon ik lekker makkelijk voor een ruggenprik gaan. Ik ging er niet vanuit dat haar bevalling zo makkelijk ging zijn en dat ik maar 15 minuten in het ziekenhuis was toen ze al geboren werd. Een poliklinische bevalling waarvan wij een groot deel zelf moesten betalen. Weeën opvangen in de auto was niet heel prettig en dit wil ik dus niet weer.

Thuisbevallen

Deze keer wil ik graag thuis bevallen. Robert verkiest liever een ziekenhuisbevalling, maar accepteert mijn keuze hierin. Ik moet uiteindelijk bevallen. Het is fijn als je man je steunt in je keuze. Wel heb ik aangegeven dat ik absoluut niet moeilijk doe over een uiteindelijke ziekenhuisbevalling indien dit nodig is voor mij of de baby. Voor nu is het dus een thuisbevalling en ik heb er echt zin in. Dit is mijn laatste bevalling en ik hoop dan ook echt dat ik het thuis helemaal kan volbrengen. Dat Aron en Sofie thuis hun nieuwe zusje kunnen aanschouwen en ik na de bevalling direct op mijn eigen bank of bed lig. Dit kindje zal dan ook de enige van de kinderen zijn die in onze woonplaats is geboren haha (als het gaat zoals ik hoop dat het gaat). Verder heb ik geen romantisch beeld van mijn bevalling en geen verwachtingen. Bij Sofie deed ik er nog geen 4 uren over, maar ik ga er vanuit dat deze bevalling niet weer zo makkelijk hoeft te gaan zo kan het mij niet tegenvallen. Mocht het wel langer duren dan zal het ook wel weer goed komen. Ik heb geen romantisch beeld van de bevalling en een badbevalling hoeft van mij ook niet.

Wel is het heel nieuw hoor. Ik moet opeens omschakelen, want voor een thuisbevalling moet je toch hele andere spullen in huis halen. Gelukkig zijn er lijstjes genoeg en zal ik de nodige informatie ook nog wel krijgen van de verloskundige en/of het kraamzorgbureau.

 We zullen zien hoe het loopt, op dit moment heb ik nog heel veel zin in mijn bevalling en ik hoop dat ik dit na de bevalling nog steeds durf te zeggen haha! 

Ben jij thuis bevallen? Heb je nog tips? Om in de beval sferen te blijven deel ik mijn -nog niet eerder gedeelde- bevallingsverhaal van Aron!

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Nicole

  Thuis bevallen is echt zo anders! Ik heb zowel ziekenhuis als thuis ervaren.. en echt niks anders dan lof voor het ziekenhuis! Was heel fijn daar.. maar… niks bokst op tegen je eigen bed! 😉 ik kreeg de tip.. koop een waterafstotend hoeslaken! Kun je bij de action kopen! Dan hoef je niet het gevecht aan te gaan met dat vieze plakkerige zeiltje vanaf 37 weken!

  09/05/2017 at 6:28 am
 • Reply Josine

  Twee keer thuis bevallen, maar na de tweede alsnog met een fluxus naar het ziekenhuis gegaan. Voor de derde kreeg ik dan ook de stempel “medium risk” en moest ik in het ziekenhuis bevallen. Gelukkig maar, want ze was een sterrenkijker! Ik heb ongeveer een uur in het bevalbad doorgebracht wat ik echt kan aanraden. Ik kon veel beter ontspannen. Uiteindelijk wel op bed bevallen omdat ze niet goed lag. Thuis vond ik ook superfijn! Maar ik was dit keer blij om in het ziekenhuis te zijn.

  09/05/2017 at 7:34 am
 • Reply Sharon

  Ik ben ook thuis bevallen. Het was de bedoeling om naar het ziekenhuis te gaan dus ik had niet heel veel voorbereid/opgehaald. Gelukkig had ik het kraampakket en in no time stond alles klaar voor een thuisbevalling. mocht je iets vergeten is het geen ramp. Ik had heel veel aan een kort maar krachtig bevallingsplan en dat kon de kraamverzorgster heel erg waarderen, aangezien zei later binnen kwam. Als je borstvoeding wil geven is het zoiezo handig om dit op te schrijven zodat de kraamverzorgster dat weet en je na de bevalling gelijk kan helpen met aanleggen.

  09/05/2017 at 7:53 am
 • Reply Marieke

  Mijn 2 kinderen zijn beide thuis geboren. Bij de eerste ging het ineens zo snel … Het was de bedoeling dat ik in het zh zou bevallen, maar de vk raadde aan om lekker thuis te blijven. En dat heb ik ook gedaan. Elin is ook binnen 4 uurtjes geboren. Bij de 2e heb ik gelijk gekozen voor een thuisbevalling. Die duurde slechts 5 kwartier.
  Tips: zorg dat alles klaar ligt voor een thuisbevalling. Bij Elin stond niks klaar omdat ik toch naar het zh zou gaan, maar alles moest nog opgezocht worden en dat was een beetje stressen.

  09/05/2017 at 8:53 am
 • Reply janske

  Wat fijn dat je thuis wilt gaan bevallen…ik ben twee keer in het zh bevallen (dit moest)…ik ben er heel erg blij mee. Geen idee hoe ik het thuis gevonden zou hebben…

  hopelijk gaat het deze keer lukken 🙂

  09/05/2017 at 10:05 am
 • Reply Gerdi - Blond&Bruin

  Ik ben bij de tweede thuis bevallen, dat was maar goed ook.. Hij kwam namelijk een dik uur na de eerste wee!

  09/05/2017 at 11:07 am
 • Reply jodi - liefthuis

  Ik snap je overweging volledig. Ik had ook een hele fijn gevalling, duurde iets langer dan die van jou, maar met 7 uur mag ik niet klagen. Ik kijk er super goed op terug. Ik wil echter toch heel graag weer naar het ziekenhuis, dat zegt mijn gevoel gewoon. Hoop voor jou dat je lekker thuis kan bevallen

  09/05/2017 at 6:15 pm
 • Reply Nicole

  Hopelijk komt je wens uit! Ik heb niets te wensen want ik moet door de spoedks van de eerste keer perse in het zkh bevallen. Thuis had me ook wel erg mooi geleken. Maar het is nu eenmaal zo en heb t wel geaccepteerd.

  09/05/2017 at 8:17 pm
 • Leave a Reply