Happy momlife

weight wachter
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik ga afvallen!

Zoals je al in mijn doelen blogs hebt gelezen ga ik afvallen. Ik zet dit ook duidelijk op deze manier, want ik wil het en ga het doen. En door te zeggen dat ik het ga doen wordt het doel veel duidelijker en laat ik zien dat ik het echt echt echt wil!

Als je mij langer volgt dan weet je wel dat ik al vaak een strijd tegen de kilo’s bent aangegaan. De meest succesvolle was voor dat ik zwanger raakte van Fleur. Daarna is het mij nooit meer gelukt om goed af te vallen. Niet de juiste motivatie, teveel smoesjes en zo kan ik nog wel even door gaan. Inmiddels ben ik alweer begonnen met WW (voorheen Weight Watchers). Maar ik heb een lange weg te gaan. Op dit moment weeg ik namelijk meer dan ik ooit heb gewogen, zelfs zwanger was niet zo zwaar en dat vind ik wel heel erg. Tijd voor verandering, ik ga afvallen! 

Ik heb jaren als streefgewicht 70 KG gehad, deze heb ik nu bijgesteld naar 75 KG dat betekent dat er ongeveer 15 KG af moet. Een beste hap vind ik zelf. Als ik 75KG ben zal ik zelf kijken of ik daar tevreden genoeg mee ben. Ik vind het namelijk heel erg belangrijk dat ik me goed voel in mijn eigen lichaam. En dat ik met trots kleding kan dragen die ik altijd droeg, en zonder schaamte een korte broek of een jurkje kan dragen. Daarnaast hoop ik ook dat ik hierdoor weer meer energie krijg. Niet alleen het afvallen hoort daarbij maar ook het sporten zal hier bij helpen.

Ik ben een hele goede snacker, ik heb altijd wel iets in huis, of nou ja had want ik heb besloten het niet meer in huis te halen. Ook niet voor de kinderen. Vooral op de avonden dat ik alleen thuis was kon ik heel erg vreten. Ik vrat alles wat ik tegen kwam in huis en het moest dan ook nog eens op. Zo zonde zo zonde! En als ik dan alle lege verpakkingen tegen kwam voelde ik me rot, zo rot! En toen dat besef goed kwam besloot ik dat het echt tijd was om te stoppen. Want nu ga ik afvallen! 

Facebook Comments

Share this post