Happy momlife

alicourts 11
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik durf al 8 jaar niet meer in bikini

Eigenlijk ben ik mijn hele leven al onzeker geweest over mijn lichaam en nooit tevreden. Dit is ook de reden dat ik constant bezig ben met afvallen met een diepte punt na mijn miskramen. Nog steeds ben ik veel met eten bezig, eigenlijk iedere dag wel. Ik kan uren voor mijn kledingkast staan twijfelen of ik wat moet aantrekken. Wanneer ik last van mijn darmen heb is mijn buik mega opgezet en wil ik veel kleding niet aan of het zit niet lekker. Daarnaast heb ik mijn buik vol met striae wat ik zelf ook niet heel mooi vind en mij heel onzeker maakt. (dankbaar dat er kindjes in hebben gezeten etc.) maar het maakt mij onzeker.

Daarom draag ik eigenlijk nooit meer een bikini, maar liever een tankini. Hierin voel ik mij fijn ik heb er een aantal maar de fijnste vind ik de dames tankinis van Esprit. Mijn tankini van Esprit zit mooie en sluit ook goed aan. Hij verhuld de plekken waar ik zelf erg onzeker over ben, maar laat mij ook nog vrouwelijk zijn. Er zit een fijn broekje bij die ook goed aan sluit en niet gaat lubberen aan de onderkant erg fijn! Je betaalt echt voor kwalitatief goed tankini waar je lang plezier van hebt.

Ik durf dus niet meer in bikini en dat komt doordat ik mijn buik niet strak genoeg. En dit ligt deels ook aan mezelf, want ik ben niet echt aan het sporten geweest de afgelopen jaren. Gelukkig komt hier straks verandering in, want vanaf 1 september ga ik sporten. Mijn lichamelijk klachten lijken allemaal redelijk te verdwijnen waardoor bewegen weer pijnloos kan. Sporten gaat heel erg bijdragen aan mijn figuur wat wij eten al niet heel ongezond op een uitzondering hier en daar natuurlijk.

Dan is het nog een stukje mindset dat ik mezelf niet meer moet vergelijken met anderen. Door het vergelijken voel ik mezelf altijd te dik. Dit heb ik trouwens al vanaf mijn tienerjaren en ik denk dat ik hier met moeite vanaf ga komen. Mijn lichaamsbouw is niet te vergelijken met vriendinnen, mensen uit de omgeving of wie dan ook. Toch dringt dit niet helemaal tot mezelf door.

Eten en drinken moeten geen obsessie worden. En daarnaast is een tankini misschien wel net zo fijn als een bikini, helemaal wanneer je van de glijbaan gaat. Wie herkent het niet dat het topje van je bikini omhoog glijdt tijdens je ritje van de glijbaan.

Facebook Comments

Share this post