Happy momlife

shutterstock_597891329
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik dronk geen alcohol tijdens de feestdagen en dit is waarom!

Als je mij op Instagram volgt heb je het misschien wel meegekregen. Of als je mijn weekoverzicht heb gelezen. Voor de feestdagen besloot ik alcohol vrije drankjes in te slaan en ik ga je vertellen waarom. Ik kreeg via social media nog al veel reacties erover. Ben je zwanger? was één van de meest gestelde vragen. 

NIET zwanger

Nee mensen ik ben niet zwanger en ik doe er ook alles aan om dit ook niet meer te raken. Dat ik geen alcohol drink heeft daar dus niks mee te maken. Eigenlijk is het wel gek hé dat ik ga verklaren waarom ik geen alcohol drink. En het is ook echt niet zo dat ik normaal heel veel alcohol drink, maar ik drink wel een wijntje zo nu en dan.

Maar wat is er dan wel?

Laat ik beginnen met mijn hersenschudding. Je hebt er vast wel over gelezen. Een paar dagen voor kerst liep ik tegen een betonnen trap aan. MEGA dom en iets wat ook alleen mij kan overkomen geloof ik. Ik ben namelijk mega onhandig en dit bewees het maar weer haha! Ik liep dus tegen die trap op en had op het eerste moment niet echt heel veel pijn. En het deed op het moment van stoten wel pijn en ik had ook wel een gevoelige plek, maar geen hoofdpijn o.i.d. Tot ik ’s avonds op de bank zat. ik kon het niet meer hebben van de hoofdpijn en nam wat pijnstillers om te gaan slapen.

De volgende dag voelde ik mij zo ellendig, ik was misselijk en mijn hoofdpijn was niet te doen. Ik had het geluk dat mijn schoonouders Sofie ook mee wilden nemen en dat Fleur lekker ging slapen. Ik deed een call en ging daarna slapen. De kerstdagen kwam ik door van etentje naar bed, van etentje naar bed. Zonder slaap trok ik het niet. Daarnaast droeg ik een pet om de prikkels een beetje te kunnen verwerken.

Inmiddels is het bijna 2 weken geleden en begin ik eindelijk op te knappen. Met oud & nieuw heb ik twee wijntjes gehad en dat was ook meer dan genoeg. Zelfs de Cava liet ik staan. Ik dronk alcoholvrije Hugo van de HEMA en Jillz 0%. De jillz is sowieso mijn favoriete drankje en daar kies ik altijd de alcoholvrije variant van.

Verantwoordelijk

En als meest belangrijke reden dat ik geen alcohol nam was dat ik vind dat er altijd eentje nuchter moet zijn. Je weet nooit wat er met de kinderen of het huis gebeurt en dan ben ik het liefst nuchter. Als de kinderen uit logeren zijn neem ik vaak wel een drankje (of meer).

Dus nee geen zwangerschap en je hoeft ook niet ‘bang’ te zijn dat deze aankondiging nog komt, want i’m done. 

Facebook Comments

Share this post