Happy momlife

online detoxen
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Ik ben verslaafd

Ik kan niet er niet omheen en ik merk momenteel dat ik er toch wel heel veel last van heb. Ik ben verslaafd! Ik zou best eens wat minder moeten gebruiken en daar wil ik nu verandering in gaan brengen.

Mijn telefoon en ik zijn onafscheidelijk en nog reageer ik de helft van de tijd niet op Whatsapp. Op je iPhone kun je tegenwoordig zien hoeveel tijd je doorbrengt op je iPhone en wat je dan wel niet doet. Zo zag ik aan mijn telefoon dat ik gemiddeld 1,5 uur per dag doorbreng op Instagram en dat terwijl ik er de helft van de tijd alleen maar door heen loop te scrollen en kijk naar foto’s die mij vaak niet heel veel boeien (sorry!). Ik heb daarom voor Instagram besloten een limiet in te stellen en ik mag 30 minuten per dag op Instagram. Hierdoor heb ik als het goed is een uur winst gemaakt op mijn dag waar in ik productiever kan gaan worden.

Dan heb je nog de app whatsapp, ik heb hem er op staan lees vaak alle berichten maar reageer op de helft niet. Vaak lees ik het en vreet ondertussen één van de kinderen iets uit waardoor ik iets anders moet gaan doen en niet reageer. Voor Whatsapp ga ik geen limiet instellen, want hier krijg ik ook berichten van school etc binnen.

Dan Facebook en hier heb ik direct afscheid van genomen. Ik moet mijn facebookaccount houden anders heb ik geen facebookpagina meer, maar anders wist ik wel. Wat een doelloze app is dat zeg! En als er nu nog iets nuttigs op stond, maar nee helaas! Ik heb de app dus gewist en kan er alleen nog op via mijn laptop of computer.

Ook foto’s maken met mijn telefoon doe ik in principe bijna niet. Ik pak tegenwoordig vaker mijn spiegelreflex om foto’s te maken van de kinderen. Weer een goede reden om mijn telefoon aan de kant te leggen. Ik wil daarom mijn telefoon gewoon op één plek leggen in huis overdag met het geluid aan, zodat ik hoor wanneer ik gebeld word of wanneer ik een app binnen krijg. Zo kan ik hem minder pakken en meer productieve tijd ervoor terug krijgen.

Ik ben echt verslaafd aan dat ding en ik loop er te vaak en te veel mee. Weg ermee dus! Ik denk namelijk dat ik veel meer tijd in een dag overhou als ik minder op mijn telefoon zit. Je kunt trouwens met je iPhone per app aangeven hoe lang je er op een dag gebruik van wilt/mag maken. Heel handig als je net als ik vast geplakt zit aan dat ding.

Het is haast zielig dat ik deze blogpost aan het schrijven ben, want hoe kun je als moeder zo druk zijn met je telefoon? Zo zonde! Tijd om mijn offline tijd terug te winnen en mijn telefoon verslaving vaarwel te zeggen. Wie doet er mee? Of heb jij nog een gouden tip?

Facebook Comments

Share this post