Moederschap Persoonlijk

Ik ben een thuisbijfmoeder

Jarenlang heb ik nagedacht over wat ik wilde met mijn leven. Diverse opleidingen gevolgd, sommige afgerond sommige niet afgerond. Maar de twijfel wat ik wilde met mijn leven bleef elke keer. Vorig jaar samen werd ik aangenomen op een leuke werkplek waar ik echt genoot, maar er bleef één ding steken waardoor ik het moeilijk vond om het huis uit te gaan. Er is namelijk één plek waar ik het liefst ben en dat is thuis bij de kinderen. 

Aron is een gevoelig jongetje en heeft stabiliteit nodig om de dagen rustig door te kunnen komen en om ‘s nachts goed te kunnen slapen. Ik merkte aan hem dat hij hartstikke ongelukkig werd en heel driftig in de periode dat ik begonnen was met werken. Ik deed hem tekort en daardoor deed ik mezelf te kort. Ik heb een lange periode met schuldgevoelens gelopen waardoor ik in 2013 mentaal op raakte. Dit wilde ik niet nog een keer meemaken en ik wilde al helemaal geen schuldgevoelens hebben tegenover mijn kinderen. Niet op die manier in ieder geval. Ik had al zoveel van hem gemist ook dat ik niet nog een keer zo’n periode mee wilde maken. Hij had mij nodig en dat was voor mij een reden om uit te zoeken wat nu belangrijker is.

Toen raakte ik afgelopen december ook zwanger van ons derde kindje. Drie kinderen naar de opvang brengen kost ongeveer mijn volledige loon en is dus eigenlijk zonde van het geld en de tijd die ik buiten de deur besteed. Nee dat was absoluut niet de bedoeling. Daarbij kreeg ik ook nog last van extreme misselijkheid waardoor het werken niet meer te doen was. ik moest wederom keuzes maken en met het verhaal van Aron erbij nam ik een beslissing waar ik nog iedere dag achter sta.

Werken vanuit huis

Nu ben ik natuurlijk niet compleet en thuisblijf moeder, want ik werk gewoon vanuit huis. Ik heb jarenlang gewerkt om van mijn blog te kunnen leven en ben nu zover dat ik ons kan aanvullen met deze inkomsten. Ik kan zelf mijn tijdens indelen en dus veel tijd doorbrengen met de kinderen. Ik hoef ze niet weg te brengen tijdens vakanties en kan gewoon alle belangrijke punten meemaken. Ik merkte dat ik dit toch best wel belangrijk vind. Daarnaast voelt het bloggen nog steeds als een hobby waardoor ik druk soms prima kan loslaten. Blij dat het op deze manier kan en dat ik zo kan doen wat ik leuk vind met de mensen om mij heen waar ik het meest van hou.

Naast het bloggen ben ik nog bezig met wat projecten op te zetten, maar dit doe ik allemaal heel laagdrempelig en zonder druk. Ik weet niet hoe druk het straks gaat zijn met 2 kinderen in huis en 1 op school dus eerst dat maar eens zien.

De komende vier jaren zal ik zo als het nu lijkt lekker thuis bij de kinderen zijn en mag ik het leukste ‘ werk ‘ doen! Nooit verwacht dat ik het moeder zijn zo geweldig zou vinden dat ik er alles wel voor aan de kant zou willen zetten.

 

Facebook Comments
Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

13 Comments

 • Reply simpel, met een snufje liefde

  Ik ben nu al ruim 8 jaar thuisblijfmoeder en heb er nog nooit spijt van gehad. Het heeft zoveel rust gebracht.

  13/06/2017 at 6:11 am
 • Reply Minke

  Ik ben ook thuisblijfmama. Heerlijk bij de kinderen! Bij ons was het meer dat solliciteren tijdens een zwangerschap niet een baan oplevert en mijn ziekte die maakt dat thuisblijven de beste keus is. En in de vakanties ook geen gedoe met opvang. Ideaal.

  13/06/2017 at 6:26 am
 • Reply Zebrazonderstrepen

  Moet heerlijk zijn. Ook lang van gedroomd maar iets houdt me tegen. Geniet ervan

  13/06/2017 at 6:39 am
 • Reply MarjonS

  Fijn dat het zo kan. En dat je met je blog inkomsten verdient.
  Ik vind het juist heerlijk om 3 dagen als juf te kunnen werken. Hoe blij ik ook met mijn kinderen ben! De andere dagen geniet ik thuis.

  13/06/2017 at 6:55 am
 • Reply Stefanie

  Fijn dat je de ruimte had om die keuze echt te maken. En mooi dat het zo kan!

  13/06/2017 at 7:41 am
 • Reply Vlijtig Liesje

  Ik vind het altijd weer mooi om posts te lezen waaruit zo duidelijk blijkt dat thuisblijfmoeder zijn niet betekent dat je leven ten einde is, en je je niet meer ontwikkelt. Dat is zo’n hardnekkig vooroordeel helaas.

  Er kunnen niet genoeg posts geschreven worden wat dat betreft!

  13/06/2017 at 11:13 am
 • Reply Carmen

  Ik ben bewust geen thuisblijfmoeder, maar vind het heel mooi om te lezen hoe het dus bij sommige mensen wél echt een droom/wens is. Extra mooi dat je dan ook die kans hebt. En ik denk oprecht dat kinderen het fantastisch vinden dat hun mama altijd thuis is, ook al beseffen ze dat nu misschien nog niet zo.

  13/06/2017 at 11:31 am
 • Reply Ineke

  En dan heb je nog een optie die je niet vaak hoort..
  Wel graag thuisblijfmoeder willen zijn, maar een partner die daar niet voor openstaat.. dankzij ouderschapsverlof werk ik nu slechts twee dagen per week, maar wat mij betreft mag dat liever vandaag dan morgen nul worden!

  13/06/2017 at 2:23 pm
 • Reply lodi

  Hier precies hetzelfde. Thuisblijfmoeder geworden omdat de jongens zorg nodig hebben en zo gelukkig in deze rol. Beide gaan naar school dus overdag heb ik best tijd voor mijn blog en zodra ze thuis zijn ben ik er voor hen. Nooit gedacht, ik deed beide keren een studie tijdens de zwangerschap, maar het past me prima, deze rol. Wat fijn dat het bij jullie ook goed gaat.

  13/06/2017 at 6:23 pm
 • Reply Jodi - liefthuis

  Doen wat goed voelt Meis, dat is het aller belangrijkste. Mega knap dat hè the is gelukt hier je inkomen mee aan te vullen en dan lekker te genieten van je kinderen.

  13/06/2017 at 6:48 pm
 • Reply Leonie van Mil

  Wat goed dat je voor jezelf die keuze hebt gemaakt. Ik werk wel, maar zo min mogelijk uren om ook bij mijn gezinnetje te kunnen zijn. Dat begint nu eindelijk in balans te komen.

  14/06/2017 at 8:00 am
 • Reply Saskia

  Wat fijn dat dit een optie is en jullie hier zo blij mee zijn! Dat is toch het belangrijkste 🙂

  05/10/2017 at 12:02 pm
 • Reply marjonS

  Iedereen doet wat hij/zij fijn vindt. En thuisblijfmoeder is dat voor jou met een baan als blogger. Ik denk dat het ook prettig is dat je je blog hebt. Zo heb je toch iets voor jezelf.
  Zelf vind ik het heerlijk om 3 dagen per week voor de klas te staan.

  05/10/2017 at 1:23 pm
 • Leave a Reply