Happy momlife

Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Iemand een uniek cadeau geven? 3 tips

Het geven van een creatief, uniek cadeau is één van de lastigste dingen die er is. Voor de één is het een leuke uitdaging, de ander krijgt er hoofdpijn van. Hoe geef je iemand die alles al heeft toch een leuk cadeau waar de persoon blij mee is? Dat kun je bereiken door jezelf een aantal vragen te stellen.

green and white gift box

Stel jezelf vragen

Als je op zoek bent naar een uniek cadeau voor je familielid of vriend of vriendin, kan het best lastig zijn om met iets handigs op de proppen te komen. Daarom kun je jezelf beter eerst een paar vragen stellen. Op die manier kun je beter beslissen naar welk cadeau je eigenlijk op zoek bent.

Wat wil de ander?

Een goed cadeau is vaak een persoonlijk cadeau. Daar kun je in ieder geval punten mee scoren. Het is dus belangrijk om tijdens het gesprek met de ontvanger goed te luisteren naar wat diegene eigenlijk wil. Heel vaak is al meteen duidelijk dat iemand bijvoorbeeld nog wel eens dit of dat zou willen kopen of doen. Bijvoorbeeld een weekendje weg of een nieuw T-shirt van een bepaald merk. Sla dergelijke informatie op en gebruik het in je voordeel. Zo hoef je niet met algemene cadeaus aan te komen, maar geef je iets wat echt bij de persoon past.

Wat is het doel van het cadeau?

Vraag jezelf ook af wat het doel van het cadeau is. Dat kunnen bijvoorbeeld de feestdagen zijn. Op weg naar Kerst kun je bijvoorbeeld een unieke adventskalender 2022 met eens iets anders dan snoepgoed geven. Als het bijna Pasen is, is het tijd voor een paascadeau. Deze cadeaus kun je zo uniek maken als je zelf wilt. Bijvoorbeeld een ei met daarin de ontvanger haar favoriete producten. Maar als je een cadeau geeft om te laten zien dat je iemand waardeert, kun je beter kiezen voor een gepersonaliseerd cadeau.

Heb je geen specifieke reden om een cadeau te geven? Vraag je dan af of een cadeau überhaupt wel op zijn plaats is, en of je niet beter kunt wachten tot een later moment wanneer er wel een aanleiding is.

Wat zijn de interesses van de ander?

Als je een echt gepersonaliseerd cadeau wilt geven, is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de interesses van de ontvanger. Misschien staat de ontvanger op het punt om een huis te kopen. Dan is iets nuttigs voor in huis een goed cadeau. Of houdt diegene heel erg van lezen? Dan kun je een leuk boek in haar favoriete genre voor haar kopen. Is de ontvanger een zoetekauw? Geef dan een zakje lettersnoep die samen een naam vormen. Er is genoeg leuks te verzinnen!

Facebook Comments

Share this post