Happy momlife

shutterstock_500187115
Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

How to | Shoppen op Aliexpress

Ik shop graag op aliExpress. Waarom? Omdat je daar leuke/handige items hebt die je niet overal kunt kopen. Zo bestelde ik al wat handige items voor de baby, maar ook voor de kinderen koop ik er regelmatig leuk en goedkoop speelgoed. Als ik mensen in mijn omgeving vertel dat ik veel dingen van aliexpress haal, helemaal voor kinderfeestjes, vragen ze hoe ik dat doe. Het blijkt nogal lastig zijn bleek na wat rond vragen. Ik zelf heb er nooit moeite mee gehad, maar deel in dit blog hoe ik shop op aliexpress. 

Wat is Aliexpress

Aliexpress is een Chinese webwinkel waar allerlei verschillende verkopers producten aanbieden. Je kunt aliexpress goed vergelijken met ebay een soort van groothandel dus waar je goedkoop items kunt inkopen. De prijzen zijn vaak erg aantrekkelijk en tegenwoordig heb je je goederen wel binnen 2 weken in huis. Nog een voordeel is dat je items vaak gratis verzonden worden naar Nederland. Hoe dit kan? China stimuleert de handel en betaalt daardoor de verzendkosten. Het enige dat je nodig hebt om lekker te kunnen shoppen is een account. In je account kun je alles volgen en bijhouden, heel handig!

Wat zoek ik?

Als eerste maak ik een lijstje met wat ik zoek. Ik bestel meestal in eens in de zoveel tijd. Het is gewoon leuk om dan een week lang elke dag een klein pakketje te krijgen haha. Ik maak dus een lijstje met wat ik zoek/nodig heb en ga dan aan de zoek op aliexpress. Ik filter mijn zoekopdrachten altijd met de volgende opties:

 • Gratis verzending
 • Prijs van laag naar hoog

Tips & tricks

 • Koop niet teveel! De douane heeft het druk met alle pakketjes die wij tegenwoordig bestellen. Wanneer je teveel bestelt kan het zijn dat je pakketje eruit gepikt wordt en je voor extra kosten moet opdraaien. Ook is het zo dat je dan vaak al verzendkosten moet betalen bij Aliexpress.
 • Filter op ‘gratis verzenden’ soms moet je namelijk een paar euro’s betalen voor een product dat met 1 postzegel verzonden kan worden en je zelf nog geen euro kost. Beetje zonde toch?
 • Kijk goed naar het product en naar de recensiefoto’s. Het retouren van een product is mega lastig. (ik heb dit nog nooit gedaan)
 • Koop je kleding? Lees dan goed de omschrijving door, zodat je niet voor grote (of kleine) verrassingen komt te staan.
 • Wil je meer informatie? Dan kun je heel goed contact leggen met de adverteerder. Ze zijn vaak bereidt om je de juiste informatie te geven.
 • Bestel geen namaakartikelen hiervoor kun je namelijk een boete krijgen
 • Als je bestelling duurder is dan 22 euro moet je invoerkosten betalen. Meer informatie vind je op de website van de belastingdienst.
 • Wanneer je een product niet hebt ontvangen kun je contact opnemen met de verzender. Aliexpress heeft hier vanuit zichzelf handige processen voor. Vaak krijg je je geld teruggestort als het product niet is aangekomen.
 • Je kunt betalen met ideal, heel handig! Als een product niet in orde is kun je gewoon je geld terug gestort krijgen op je bankrekening

 

 

Geef ook altijd aan dat je een product hebt ontvangen, als je dit niet doet krijgt de verzender namelijk ook zijn geld niet. Aliexpress houdt dit namelijk vast tot het moment dat jij hebt aangegeven je bestelling binnen te hebben. Goed hé? Zouden ze bij meer moeten doen.

Shop jij wel eens via Aliexpress? 

afbeelding via Shutterstock.com
Facebook Comments

Share this post