Happy momlife

kerst windlicht 1
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

How-to budget proof lantaarn stylen voor kerst | advent of joy

Elk jaar kopen we kerstversiering, of zoeken wij van alles bij elkaar om ons huis om te toveren tot een sfeervol kerstpaleisje. Tenminst als ik voor mezelf mag spreken. En het kopen van nieuwe items heel leuk hoor, maar je kunt zoveel leuke dingen zelf maken met spullen die je misschien wel in huis hebt. Je hebt misschien wel een lantaarn in de schuur staan waar je op dit moment niks meer mee doet, en een streng met lampjes van vorig jaar. Misschien heb je zelfs nog wat onderdelen van een kerst stadje en met een beetje sneeuw kun je iets heel gezelligs maken. 

De benodigdheden: 

  • 1 lantaarn
  • Decoratie/prulletjes van een kerst stadje (mijn items komen van de action)
  • Nep sneew
  • Kleine streng met led lampjes (ik heb er eentje met 20 lampjes)

Het is zo makkelijk om een lantaarn leuk te stylen en je kunt dit natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen. Ik koos voor deze manier, omdat ik dit zo gezellig vind staan. Een kerststadje vind ik to much, maar hé dit is toch een beetje een mini kerst stadje. Oké let’s go. Je begint met een laagje sneeuw. Ik heb het hele zakje erin gedaan, lekker dik laagje waardoor de rest er ook makkelijk in kan blijven staan.

Daarna heb ik de lampjes erin gelegd, een beetje aandrukken of sneeuw eroverheen gooien en je hoef het niet weer te zien. Ik heb het er mee bovenop gelegd. Daarna de nieuwe decoratie erin gedrukt met hulp van Sofie. Het ziet er zo gezellig en sfeervol uit en als je de lampjes aan doet geeft het ook nog een sfeervol lichtje! Heerlijk toch?

Ziet het er niet super gezellig uit?

Zoek je nog een leuke DIY project voor kerst? Dan is deze vilten kerstboom ook een leuk idee! 

Facebook Comments

Share this post