Happy momlife

img_3619
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoera! 29 jaar!

Hoera! Vandaag mag ik 29 kaarsjes uit blazen. Ik schrijf dit terwijl ik al heel vroeg op bed lig nadat ik al mijn verjaardagsvisite heb afgezegd afgelopen week. In verband met Covid wil ik geen risico’s lopen en daarnaast moet ik mega veel werken komende week en kan ik al mijn energie wel gebruiken. Jammer wel, want ik ben dol op mijn verjaardag (en die van iedereen in ons gezin) ik vind het fijn om stil te staan bij mijlpalen. Terug te kijken naar wat het jaar gebracht heeft en vooruit te kijken naar wat het jaar hopelijk gaat brengen.

Het afgelopen jaar..

Net als bij veel mensen was het afgelopen jaar een gek jaar. Een jaar met heel veel obstakels en keuze momenten. Obstakels zijn gelukkig geen reden om niet gelukkig te zijn en niet te genieten van de kleine dingen in het leven. Ik leerde het afgelopen jaar dat de basis, mijn gezin, het belangrijkste van allemaal is. Dat de natuur prachtig is om tot rust te komen. Samen en alleen. En zo waren er nog zoveel levenslessen het afgelopen jaar. Daarna voelde het ook bevrijdend. Alles wat te veel negatieve energie vroeg schoof ik aan de kant om ruimte te maken voor mooie dingen.

Daarnaast maakte ik de keuze om weer aan het werk te gaan voor een baas en dit is denk ik mijn beste keuze geweest voor mijn 29ste levensjaar. Ik ben nu ruim 2 maanden aan het werk en het bevalt heel goed. Door de eerste lockdown had ik heel erg het gevoel dat ik alleen was. Ik was thuis met de kinderen en verder was mijn wereld op dat moment heel erg klein. Nadat ik een aantal sollicitaties had gedaan kwam ik uit bij een hele leuke werkplek! Ik vind het heerlijk om weer meer dan alleen mama te zijn. Ook het thuis komen na een werkmiddag is zo fijn! Ja dit is zeker de beste keuze geweest. Een jaartje eerder dan ik oorspronkelijk gepland had. Ik wilde namelijk eigenlijk pas werken als Fleur 4 jaar is, maar het gaat prima zo!

Mijn 30ste levensjaar 

En dan komen we vanaf vandaag bij mijn 30ste levensjaar. Het jaar waarin ik 30 mag worden. Toen ik op mijn 18e nogal plotseling moeder werd keek ik stiekem al uit naar het moment waarop ik 30 jaar ging worden. Dan zouden mensen mij misschien geen jonge moeder meer vinden. Tegenwoordig boeit het mij vrij weinig of iemand mij een jonge moeder vind. Ik ben namelijk kei trots op mijn drie kinderen. En ik ben mega trots dat ik al 10 jaar moeder mag zijn.

Het komende jaar wil ik nog meer mooie herinneringen maken met Ro en de kinderen. Hopelijk kunnen we dit jaar in de zomervakantie onze tent weer inpakken en lekker twee weken genieten van de kust streek. Ook wil ik de kilo’s kwijt die ik dankzij de spiraal gekregen heb. Inmiddels ben ik al bijna 8 KG kwijt, maar ik heb nog een heleboel te gaan om weer op mijn streefgewicht te komen. Dit wil ik dan ook voor mijn 30ste verjaardag gehaald hebben. En verder wil ik voornamelijk genieten. Van mijn gezin, onze familie en mijn vriendinnen.

Op naar een nog mooier jaar! Proost!

Facebook Comments

Share this post