Baby 3.0 zwanger

Hoe wij de zwangerschap bekend maakten

Een paar weken geleden brachten wij onze familie en vrienden op de hoogte van de komst van ons derde kindje. Ieder op zijn eigen manier. Ik had er deze keer wel moeite mee. Waar we bij Sofie slabbetjes hadden gekocht voor de opa’s en oma’s en de rest het vertelden door foto’s wilde ik het nu eigenlijk anders. Deze keer had Aron de eer om het grote nieuws te delen. 

Onze ouders

Voor onze ouders had ik Aron gevraagd of hij een mooie tekening wilde maken. Dat wilde hij wel. Met een korte instructie ging hij aan de slag en maakte hij een tekening van ons gezin inclusief onze nieuwe aanwinst. Ik was benieuwd hoe snel onze ouders door zouden hebben dat er eentje extra op tekening stond. Wij brachten onze ouders op de hoogte nadat wij de eerste echo hadden gehad met bijna 7 weken. We wilden eerst een echo gehad hebben voordat wij het rond vertelden.

Vrienden 

Op een gegeven moment wilde ik het wel graag met vriendinnen delen, juist omdat ik dacht dat ze het niet zouden verwachten. Een paar weken daarvoor vierde ik namelijk mijn 25ste verjaardag en was ik nog druk aan de “wijn”. Ik stuurde bovenstaande foto op naar mijn vriendinnen. Een fles Hugo Zero van de HEMA hiervan had ik de etiket eraf gehaald en in de keuken naast de andere flessen gezet. Eigenlijk komt er vrijwel nooit iemand in de keuken op één vriendin na die helpt altijd. Ze wist er al van dus kon prima met mij mee drinken gezien ze met de auto was haha! Toen ik eraan toe was om het te delen stuurde ik deze foto door en de reacties waren onwijs leuk! Ligt verbaasd, maar lekker enthousiast!

Mijn beste vriendinnetjes 

Mijn beste vriendinnetjes hoefden niet zo lang te wachten op antwoord, haha! Vlak nadat ik de test had gedaan hing ik al een uur met Carmelina aan de lijn (ze schreef er een blog over). Ook Marjolijn was vrij vlot op de hoogte, ook dezelfde dag. Marjolijn en ik hebben een heel verschillend leventje en ik had haar reactie graag gezien haha. Als ik ons whatsapp gesprek terug lees was ik in ieder geval blij dat ze op haar stoel zat haha!

En de rest 

De rest van de mensen uit onze omgeving brachten wij op de hoogte door een appje met de foto die je hierboven ziet staan. We stuurden hem rond en nadat iedereen gereageerd had plaatsten wij de foto op sociale media en op mijn blog natuurlijk.

Hoe maakte jij de zwangerschap bekend? 

Previous Post Next Post

heb je deze blogs al gelezen?

8 Comments

 • Reply Romy

  Wat een origineel idee, die tekening! Ook de foto met de 0%-wijnfles vind ik erg leuk bijzonder. Het lijkt me zo’n speciaal moment als ik misschien ooit zelf bekend kan maken dat ik een kindje verwacht. Volgens mij zou ik op zo’n moment echt niet kunnen wachten om iedereen het nieuws te vertellen.

  09/02/2017 at 7:07 am
 • Reply Priscilla

  Wat een goed ideeën! Die tekening heeft Aron goed gemaakt. Wij hebben er niks bijzonders van gemaakt. Gewoon verteld. Bij de tweede aan de hand van de echo foto. En daarna gewoon op Facebook gegooid!

  09/02/2017 at 8:09 am
 • Reply Josine

  Leuk gedaan! 🙂 zijn altijd zulke bijzondere momenten.
  Bij de eerste twee hebben we het gewoon verteld. Bij de derde heb ik voor onze directe familie (ouders/broers/zussen) een weckpotje met water en een rubberen eendje ingepakt. Op het potje heb ik een sticker geplakt waarop ik heb geschreven: er komt er “eendje” bij!
  Op social media heb ik later een foto geplaatst van broer met een bordje in zijn handen met daarop: “oudste” en de jongste met een bordje met daarop: “jongste” doorgestreept en daaronder “middelste, maart 2017”

  09/02/2017 at 10:58 am
 • Reply Lilian

  Aah wat schattig, die tekening! Heel leuk bedacht allemaal. Wij hebben het gewoon vertelt doormiddel van de echo foto en nog moesten sommige even duidelijk horen dat er een baby op komst was, haha! Altijd zo leuk en spannend om te vertellen.

  09/02/2017 at 2:50 pm
 • Reply Claudia Diependaal

  Wij kregen een rompertje dat we gepromoveerd waren van beste ouders naar grootouders

  09/02/2017 at 6:29 pm
 • Reply Jessica

  Wat een leuke manier, je foto van de fles met hugo, goed bedacht!

  09/02/2017 at 9:40 pm
 • Reply Lies

  Wat leuk om het zo te vertellen! Denk dat ik het Hugo fles idee even leen 😉 Wij moeten er ook maar eens over gaan nadenken…onze zoon is nu 10 en niemand verwacht dat er bij ons nog een baby komt. Over twee weken de tweede echo (12 weken) en dan willen wij het gaan vertellen. We wachten bewust nog even omdat we 5 en 6 jaar geleden een miskraam hebben gehad en de verrassing dat het nu wel goed is nu wel heel leuk is!

  09/02/2017 at 11:26 pm
 • Reply Mathiske -gelukineenrompertje-

  Wat leuk met die hugo zero! Die ga ik zeker onthouden!

  21/02/2017 at 11:00 pm
 • Leave a Reply