Happy momlife

woman with red lipstick smiling
Picture of Joyce

Joyce

Moeder van 3, bonus van 1, gescheiden en opnieuw verliefd geworden. Deelt tips om met je kids te doen, lekker recepten, budget tips en de leukste uitjes!

Hoe zorg je goed voor je gebit?

Je gebit is heel belangrijk. Niet alleen is dit het visitekaartje van je gezicht, een gezond gebit is ook nog eens essentieel voor je algehele welzijn. Zorg daarom goed voor je gebit. Je hebt er immers maar één van! Benieuwd naar onze tips? Lees gauw verder.

woman with red lipstick smiling

Droomgebit

We hebben allemaal een plaatje in ons hoofd van het perfecte gebit. Met een beetje geluk heb je al zo’n mooi gebit, maar dit is natuurlijk niet altijd het geval. Gelukkig kun je ervoor kiezen om je droomgebit te realiseren. Met een modern behandelplan van DR Smile ga je voor de mooiste glimlach. Je kiest voor professionele begeleiding door tandartsen. Laat je tanden rechtzetten, als deze niet helemaal recht zijn. Daar heb je vervolgens voor de rest van je leven plezier van. Dat niet alleen, je gebit is ook gezonder als je tanden netjes recht staan. Je voorkomt de kans op kauwproblemen, onvolledige lipsluiting en problemen tijdens het spreken. Ook kun je weer een betere mondhygiëne realiseren, omdat je je tanden beter kunt flossen of stoken. Dit verkleint vervolgens de kans op ontstekingen en andere tandziekten.

Tanden poetsen

Als je je droomgebit realiseert, heb je ook de neiging om beter voor je gebit te zorgen. Nog een reden dus om hiervoor te kiezen! Met rechte tanden durf je weer voluit te lachen, want je bent trots op je gebit. Daarbij is het natuurlijk ook wenselijk dat je schone tanden hebt. Tanden poetsen is een essentieel onderdeel van mondverzorging. Poets je tanden minstens twee keer per dag, ’s ochtends en voor het slapengaan. Gebruik daarbij goede tandpasta. Maar het is nog wel belangrijker om een elektrische tandenborstel te gebruiken, waarvan je het borsteltje iedere drie maanden vervangt. De borstelharen van de tandenborstel verslijten namelijk langzaamaan, waardoor de werking afneemt. Poets je tanden twee minuten en zorg dat je goed in alle hoekjes komt.

Tanden flossen of stoken

Met alleen je tanden poetsen ben je er nog niet. Ook flossen of stoken is van belang. Laat je door je tandarts adviseren of je het beste kunt flossen, stoken of dit kunt combineren. Je tandarts kan je ook adviseren over de juiste hulpmiddelen: zo zijn er tandenstokers in verschillende diktes te vinden. Flos of stook je tanden dagelijks, om tandplak en resten tussen je tanden te verwijderen. Het flossen helpt tandbederf en tandvleesproblemen te voorkomen. Het is eigenlijk zo gepiept. In het begin kan het pijn doen als je tandvlees er nog niet aan gewend is, maar dit gaat steeds een stukje beter.

Gezond leven

Je gezondheid is van invloed op je gebit, en andersom. Daarom is het slim om zo gezond mogelijk te leven. Kies voor een uitgebalanceerd dieet met weinig suiker en veel vers voedsel. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan calcium, zoals zuivelproducten, zijn gunstig voor je tanden. Sommige zaken zijn direct van negatieve invloed op je gebit, denk aan suiker, alcohol, cafeïne of tabak. Vermijd dit daarom liever, of houd mate. Veel water drinken heeft juist weer een positief effect op je gebit. Water spoelt voedseldeeltjes weg, stimuleert de speekselproductie en maakt dat je mond frisser ruikt.

Bezoek aan de tandarts

Je kunt zelf al heel veel doen om goed voor je tanden te zorgen. Denk er tot slot aan om regelmatig een bezoek aan de tandarts te brengen. Doe dit in ieder geval eens per jaar, maar het liefst zelfs twee keer per jaar. De tandarts kan goed bekijken hoe je gebit eruitziet. Je tandarts kan op die manier vroegtijdige tekenen van tandproblemen identificeren en behandelen. Zijn er gaatjes? Of dient je gebit grondig te worden gereinigd? Dan kan je een afspraak maken met de mondhygiënist, of kiezen voor een ingreep door de tandarts. Houd je gebit goed bij, want zo ben je ernstige problemen ook meteen voor!

Kies voor een gebit waar je blij mee bent. Het is eenvoudiger dan je denkt! Met de bovenstaande stappen realiseer je een gezond gebit en blijf je tandproblemen voor. Klaar om aan iedereen je mooie lach te laten zien?

Facebook Comments

Share this post